Academie Paard & Hond

Momenteel zit ik als moeder weer in een nieuwe fase. Mijn oudste zoon gaat na de zomer naar de middelbare school. Maar ja, dan moet er gekozen worden naar welke school.
Ik kom erachter dat de keuze dan toch wel reuze is. Ga je voor een gesplitste of dakpan brugklas. Voor 1 of 2 jaar brugklas. Tweetalig onderwijs of gewoon in het Nederlands. Alle vakken al in roosters vastgelegd of eigen verantwoordelijkheid van plannen. En dan hebben we nog niet eens de afstand naar de school meegenomen.
Momenteel zie ik door de bomen het bos niet meer.
Een beetje hulp hierbij zou toch wel fijn zijn.

Als je je gaat verdiepen in de natuurlijke aanpak, een natuurlijke manier om je hond en/of paard te ondersteunen naar een betere gezondheid, dan kan dit gevoel je ook wel bekruipen.
Je merkt dat er heel veel producten, supplementen en merken op de markt zijn die allemaal een beetje hetzelfde maar toch net iets anders aanbieden.

Ik krijg hierover ook vaak vragen. Welk merk is goed? Welk supplement kan ik veilig inzetten? Is product x goed voor probleem y van mijn dier?

Er zijn verschillende goede merken die supplementen, tincturen, essentiële oliën etc. op de markt brengen. Alleen reageert elk dier weer anders op deze middelen, waardoor je niet van te voren met 100% zekerheid kan zeggen of het product de ondersteuning biedt die nodig is.
Eigenlijk hetzelfde met een school uitkiezen. Voor de een werkt dit leersysteem en voor de ander werkt dat leersysteem. 

Als een product voor de ene hond of het ene paard met een allergie goed werkt, dan hoeft dat niet zo te zijn bij een andere hond of een ander paard met een zelfde soort allergie.

Geïnteresseerden in mijn opleidingen of cursussen kom ook vaak met de vraag of de opleiding of cursus merk gebonden is.
Vanwege het bovenstaande werk ik bewust niet merk gebonden.
Natuurlijk heb ik wel mijn voorkeuren voor bepaalde merken, omdat ik daar veel praktijkervaring mee opgebouwd heb.
Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat merken geschikt zijn voor het inzetten bij dieren en dat ze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

Zo weet ik dat we veilig deze middelen kunnen adviseren.

Maar zoals gezegd  reageert niet elk dier hetzelfde op de middelen en is het handig om diverse mogelijkheden in je rugzak te hebben om bepaalde aandoeningen of organen te ondersteunen. Zodat je het best passende middel voor het dier kunt inzetten om optimaal resultaat te krijgen.

Doordat er zoveel op de markt is kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, waardoor je gaat twijfelen wat je in kunt zetten.
Het is dan prettig dat je een assortiment aan producten hebt waar je op terug kunt vallen. Zodat je niet overweldigd wordt door de keuzes die er zijn.

Dit houdt niet in dat wanneer jij al ervaring hebt met bepaalde producten je deze niet meer in kunt zetten als je bij mij een opleiding of cursus gaat volgen.
Heb je al bepaalde middelen die je inzet of in wilt gaan zetten, dan gaan we samen kijken hoe we deze middelen, als ze daadwerkelijk geschikt zijn, kunnen inpassen in de bestaande protocollen.
Waardoor je zekerder wordt in het toepassen van de natuurlijke middelen en je nog meer tools in je rugzak hebt waarmee je dieren kunt helpen gezond te worden en te blijven.

Dan heb je uiteindelijk een rugzak voor met mogelijkheden, maar hoe kies je daar dan het juiste middel uit?
Dat kun je doen door te kijken naar de eigenschappen en sterkte van de middelen en naar hoe sterk, zwak, gezond het dier is en wat het dier aan kan.
Een andere manier is, en die leer je ook tijdens de 1-op-1 opleidingen, het meten van de middelen bij het dier.
Hierdoor kun je heel specifiek het best passende middel voor het dier uitzoeken en weet je zeker dat je goed zit.
Dit klinkt je misschien wazig in de oren, maar het is zeker wetenschappelijk te onderbouwen.

Wil jij door de bomen het bos weer zien? Heb jij behoefte aan iemand die je de weg kan wijzen hoe je kunt bepalen wat het juiste middel is voor een dier?
In de opleidingen Hond Natuurlijk Gezond Consultant en Paard Natuurlijk Gezond Consultant wordt hier uitgebreid aandacht aan gegeven.
Ik help je graag verder.