fbpx
Back to Top

FULLY RESPONSIVE WE'RE REALLY GOOD AT .. CREATIVITY

Architecto ducimus error esse excepturi, fugiat inventore labore nemo


BLOG

De Grote voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarschoonmaak is niet alleen een schoon begin van de lente voor je huis, maar ook voor paarden en honden.
Ik heb het dan natuurlijk niet over een goede was- en föhnbeurt, maar om een reiniging van binnen uit.

Waarom is zo’n reiniging in het voorjaar eigenlijk nodig?

Belastende afvalstoffen moeten verwijderd worden.
Door hoe wij onze paarden en honden tegenwoordig houden is de natuurlijke reinigingscyclus doorbroken. Terwijl juist nu het lichaam meer belastende stoffen binnenkrijgt door voeding, luchtvervuiling, antivlooien- en tekenmiddelen, ontwormingsmiddelen, vaccinaties en medicatie.

Lees meer
hond aromatherapie essentiele olie gezondheid

Wie moet je nu geloven?

Afgelopen weekend hadden we het 3e lesweekend van de opleiding Myofascial Equine Therapist, die ik samen met Centrum Dry Needling – Andrea Schachinger heb opgezet. In deze opleiding leren de cursisten hoe ze via een speciaal behandelprotocol en behandelmethode spieren en fascia los kunnen maken. Dit weekend hadden de cursisten onder andere les van een zadelpasser en een hoefsmid. Bij beide lessen kwam naar voren dat het vrije beroepen zijn en dat iedereen zich zadelpasser of hoefsmid mag noemen. Dit geldt niet alleen voor deze beroepen, maar voor bijna alle beroepen in de paarden- en hondenbranche.

Lees meer
goed fout gezondheid hond paard

De knuppel in het hoenderhok

Voor of tegen, of misschien ertussenin?

Er is iets wat me van het hart moet. Ik werd er deze week meerdere malen mee geconfronteerd en ik merk dat ik er geïrriteerd door raak. En nee, het is niet het mooie weer dat maar op zich laat wachten.

Wat bij mij deze week de haren overeind deed staan en mijn tenen deed krommen was de discussies die ik langs zie komen op facebook.

De voor en tegen discussies, de goed of fout discussies. Het feit dat mensen snel hun oordeel over een ander klaar hebben door te denken dat ze weten hoe het allemaal in elkaar zit.

Lees meer
hond darmen voeding stress

De beste manieren om de darmen van je hond te ondersteunen

De vorige keer heb ik uitgelegd hoe belangrijk de darmen zijn voor de algehele gezondheid. Heb je die blog gemist, dan kun je hem hier nog een keer lezen.  

Deze keer wil ik uitleggen wat je kunt doen om de gezondheid van de darmen te ondersteunen.

Meestal wordt geroepen bij darmproblemen dat je probiotica moet geven. Maar wist je dat dit in sommige gevallen juist averechts werkt?

Lees meer
hond gezond darmen voeding

Van mond tot kont

Je kent de darmen waarschijnlijk wel als de poepfabriek en weet dat ze zorgen dat voedingstoffen opgenomen worden. Maar weet je ook dat ze van groot belang zijn voor zowel de fysieke als mentale gezondheid?

Van mond tot kont

Het spijsverteringskanaal loopt van de mond tot de kont. Eigenlijk staat dit systeem in direct contact met de buitenwereld. Zowel via het begin als het uiteinde, als door wat het te verwerken krijgt. Het voedsel.

Lees meer
teken lyme spirocheet bacterie paard hond

Ben jij ze al tegengekomen?

Wat tegengekomen, zul je denken?

Nou, teken…

We hebben alweer een paar lekkere lentedagen achter de rug met heerlijke temperaturen. Zodra de temperatuur boven de 7-8°C komt, worden de teken ook weer wakker.

Het is dus weer tijd om je hond of paard te beschermen tegen de teken. Maar waarom eigenlijk?

Lees meer
emotie cirkel

Emoties spelen een grotere rol bij het ontstaan van ziekten dan we denken

Vorige maand heb ik geschreven over de invloed van stress op gezondheidsproblemen.

Vooral de link met de spijsvertering en het immuunsysteem is toen besproken. Klik hier om dit terug te lezen.

Maar niet alleen stress heeft invloed op het lichaam. Alle soorten emoties hebben invloed op het functioneren van organen en op de gezondheid. Hier sta je vaak niet bij stil, maar in onze taal komt dit ook vaak naar voren.

                “een blok of knoop in je maag hebben”

“je gal spuwen”

“iets op je lever hebben”

Lees meer

Hoe zorgt stress voor het ontstaan van ziekten?

Hoe zorgt stress voor het ontstaan van ziekten?

Door het vuurwerk hebben honden en paarden toch veel stress opgelopen. Uitingen van stress kunnen heel uiteenlopend zijn. Sommige dieren laten duidelijke signalen zien en anderen zijn meer binnenvetters en kroppen de stress op.

Niet alleen vuurwerk en andere harde geluiden kunnen stress geven. Leefomstandigheden, omgang en training maar ook voeding kunnen zorgen voor stress.
Lees meer

Het is nooit te vroeg om te beginnen

paard hond allergie pollenDe afgelopen weken zijn er weer diverse vragen over paarden met zomereczeem en honden met een seizoensgebonden allergie binnen gekomen. De meest gestelde vraag was: “Wanneer moet ik gaan beginnen met behandelen?” Nou, nu is het juiste moment.

Dit is de tijd van het jaar dat deze klachten zo goed als verdwenen zijn. Zijn ze nog niet weg? Dan heb je niet te maken met zomereczeem of pollenallergie.

Zijn de klachten wel weg, dan verdwijnen de vragen en de zorgen weer op de achtergrond. Totdat ze in het voorjaar de kop weer op steken en je weer op zoek gaat naar middelen die de klachten verminderen.

Lees meer