Natuurgeneeskundig Hondentherapeut

Meer en meer mensen zijn bezig om gezonder te leven door aandacht te besteden aan goede voeding, voldoende beweging, minder stress en natuurlijke supplementen en therapieën.

Onder het motto “Voorkomen is beter dan genezen”

Ook bij hondeneigenaren zien we die verschuiving plaatsvinden. Zij willen ook graag gezondheidsproblemen voorkomen en hun hond de best passende voeding en supplementen geven, zodat ze zo gezond mogelijk oud worden. Alleen waar kunnen ze hierover goed advies krijgen dat past bij hun hond?

Bij jou, als Natuurgeneeskundig Hondentherapeut, nadat je de unieke persoonlijke opleiding hebt afgerond.

Natuurgeneeskundig Paardentherapeut

Als er een paard in je praktijk komt signaleer je problemen en door je interesse over gezondheid bij paarden wil je je klant van advies voorzien.

Je wilt het liefst middelen in zetten die de gezondheid van het paard op alle vlakken ondersteunen.

Je ziet in je praktijk dat eigenaren vaak naar de middelen grijpen die snel de symptomen laten verdwijnen maar de oorzaak niet. Terwijl je weet dat er ook middelen zijn die naast dat ze de klacht verhelpen ook de algehele gezondheid ondersteunen, waardoor de klacht ook niet meer terug komt. Alleen in het adviseren van de juiste middelen heb je je weg nog niet zo goed gevonden, dat je dat ook durft te doen bij je klanten.

Uniek persoonlijke opleiding waarin jij leert de gezondheid van paarden aan de hand van een complementaire natuurgeneeskundige visie te ondersteunen waardoor jij met zelfvertrouwen je klanten deskundig advies kunt geven.

Myofascial Equine Therapist

Zie jij het ook altijd direct?

De spierspanning in de hals van het paard, de verkramping van de kaak of de pijnlijk weggedrukte rug?
Kun jij het gewoon niet laten om te kijken of een paard voldoende bewegingsvrijheid heeft om ontspannen te kunnen lopen?
De beroepsopleiding Myofascial Equine Therapist is dan wat voor jou.

M.E.T. is de niet-invasieve versie van de Equine Dry Needling, die je alleen bij methode Schachinger tegenkomt!

Als MET-er leer je spierspanningen, blokkades, triggerpoints en verklevingen in fascia door middel van bewegingsanalyses en palpaties te lokaliseren.

Er wordt gewerkt met de diverse spierketens en fascia-lijnen die in het paard aanwezig zijn, waardoor het paard zo optimaal en effectief mogelijk behandeld wordt.

Naast de unieke niet-invasieve Schachinger methode, leer je ook diverse aanvullende technieken zoals massage, positional releases, ontspanningstechnieken, stretchten en equine taping.

IMG-20200911-WA0025 bewerkt

Geregistreerde Consultanten en Therapeuten

Heb jij een vraag over de gezondheid van je paard of hond?

Wil je advies hoe je ervoor kunt zorgen dat je dier weer gezond wordt?

Hier vind je alle afgestudeerde Hond Natuurlijke Gezond Consultanten, Paard Natuurlijk Gezond Consultanten en Myofasciale Equine Therapisten.