Als therapeut ben je nooit uitgeleerd. Ik noem mijzelf dan ook altijd de “eeuwige student”.

 

Zodra ik over één onderwerp geleerd heb, komt er gelijk een ander onderwerp op mijn pad waar ik dan weer induik en bijscholingen over volg en de kennis die ik op doe deel ik graag.

Om je te helpen jouw kennis te verbreden en verdiepen kun je speciale Expert Master Modules volgen.

Deze online modules zijn ontworpen op basis van de opleidingen en bijscholingen die ikzelf gevolgd heb, zowel voor dieren als mensen.

De informatie uit de bijscholingen voor mensen heb ik vertaald naar de inzetbaarheid bij paarden en honden. Zodat je direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan.

 

De volgende Master Modules staan in mijn online leeromgeving

  • Een gezonde moeder is een gezond kind; problemen bij dracht en lactatie ondersteunen
  • Hoe CBD-olie bijdraagt aan herstel van diverse gezondheidsproblemen
  • De ziekte van Lyme behandelen met natuurlijke middelen
  • De kracht van het hormoonstelstel bij paarden
  • Bloedonderzoek

Het aanbod wordt continu uitgebreid.

Master Module

Een gezonde moeder is een gezond kind: problemen bij dracht en lactatie ondersteunen

Ontwerp-zonder-titel

Een optimale maternale gezondheid, inclusief een sterk microbioom en weerstand, is essentieel voor de groei en ontwikkeling van het nageslacht.

Na het volgen van deze module heb je de kennis

  • Om tijdens zwangerschap en lactatie over de juiste kruiden te adviseren
  • Om fokkers te begeleiden voor de beste start van veulens of pups
  • Om problemen rondom bevalling te managen en ondersteuning te bieden tijdens het spenen
  • Om jonge dieren gezond en zonder onnodige belasting de wereld te laten ontdekken.

Master Module

Natuurlijke behandeling van Lyme bij dieren

 

 

 

teek op boom

Voorheen werd gedacht dat dieren niet met Lyme besmet konden raken, maar nu zien we vaker honden en paarden met deze infectie. Toenames in besmettingen zijn vooral te wijten aan meer detectiemethoden en afnemende dierenweerstand.

 

Deze mastermodule leidt je op om Lyme sneller te herkennen en behandelingen efficiënt te starten. Je leert een natuurgeneeskundig protocol voor zowel behandeling als preventie toe te passen, waarbij je de algemene gezondheid van het dier verbetert en de Lyme-bacterie bestrijdt.

Master Module

Het hormoonsysteem van een paard: essentieel voor balans

 

 

hormoonstelsel

Het complexe hormoonstelsel van een paard is cruciaal voor een goede gezondheid en moet in evenwicht zijn om effectief te functioneren.

Hormonen beïnvloeden meer dan alleen het gedrag, ze spelen een rol bij aandoeningen zoals PPID, insulineresistentie en het Equine Metabool Syndroom.

Deze module verdiept je kennis in het hormoonstelsel, de hormoonproductie en samenwerking tussen hormonen, waardoor je beter de relaties tussen verschillende lichaamsfuncties kunt begrijpen.

Na afloop van deze Master Module weet je:

  • Hoe ingenieus het hormoonstelsel werkt.
  • Waarom PPID diverse lichaamsprocessen beïnvloedt en veelzijdige symptomen veroorzaakt.
  • Dat een simpele T4-test onvoldoende is om schildklierproblemen te diagnosticeren en welke onderzoeken nog meer nodig zijn.
  • Hoe je endocriene aandoeningen bij paarden kunt ondersteunen met natuurlijke middelen.

Master Module

CBD-olie voor gezondheidsherstel

 

CBD-olie is een supplement dat in opkomst is bij zowel mens als dier door zijn brede toepasbaarheid.

Maar wat is CBD-olie nu eigenlijk? Worden dieren er ook high van? Wat zit er eigenlijk in?

Dit zijn allemaal vragen waarop je antwoord krijgt in de Master Module.

Deze module beantwoordt al deze vragen en meer, omdat je inzicht krijgt in hoe het endocannabinoïde systeem de gezondheid beïnvloedt en bij welke aandoeningen CBD effectief kan zijn.

Na deze module ken je de juiste momenten en doseringen voor het veilig gebruiken van CBD.

Master Module

Bloedonderzoek in de praktijk van de therapeut

 

afbeelding MM bloedonderzoek

Veel eigenaren die bij je komen met een hulpvraag hebben al een heel traject inclusief bloedonderzoek achter de rug, als ze bij je aankloppen voor hulp.

Deze bloedtesten, hoewel gebruikt door dierenartsen om een diagnose te stellen of uit te sluiten, zijn ook voor ons als therapeuten van onschatbare waarde. Ze stellen ons niet in staat om zelf een diagnose te stellen – dat mogen we namelijk niet – maar helpen wel om potentiële disbalansen op te sporen.

Een orgaanstoornis wordt via bloedonderzoek doorgaans pas zichtbaar wanneer 70% van de orgaanfunctie verloren is gegaan – vaak te laat. Echter, eerder uitgevoerde bloedtesten kunnen subtiele signalen vertonen van een orgaan onder druk, zoals bloedwaarden die binnen de grenzen vallen, maar gevaarlijk dichtbij de boven- of onderlimiet liggen.

Terwijl een dierenarts de situatie wellicht als probleemloos ziet, kunnen wij deze afwijkende waarden interpreteren als vroege tekenen van mogelijke aandoeningen.

Het is van essentieel belang om de componenten van een bloedonderzoek te begrijpen, wat de afkortingen betekenen, en welke tests verwijzen naar welke organen of systemen.

Deze module voorziet je van de benodigde kennis om bloedonderzoek resultaten te analyseren en relevante inzichten te ontsluiten voor een mogelijke ingreep.