Een cursus waarin je leert hoe je met essentiële oliën de gezondheid van je dier kunt verbeteren. Leer hoe je je dier kunt behandelen met de krachtigste middelen uit de natuur.

 5 modules met videolessen, 4 Vraag&Antwoord Sessies en persoonlijke e-mail begeleiding

Je kunt de cursus starten op elk moment dat jou uitkomt en de modules in eigen tijd doorlopen. Na de start van de cursus krijg je 4x keer een uitnodiging voor de V&A.

Je mist kennis

Je hebt ervaren wat essentiële oliën kunnen doen en je wilt graag je dier behandelen. Je weet alleen niet hoe en waar te beginnen. Iedereen heeft een ander advies.

Je wilt meer kunnen betekenen voor anderen

Kennissen komen bij je met de vraag of je kunt helpen. Je wilt wel, maar hebt nog niet genoeg vertrouwen en ervaring en twijfelt of je het wel goed doet. Je wilt meer zekerheid in je advies.

Je weet niet waar je goede oliën vandaan haalt

Door de populariteit van essentiële oliën komen er steeds meer leveranciers op de markt. Je wilt weten welk merk nu goed is. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van oliën.

Je wilt meer ervaring

Je hebt al veel praktijkcasussen gehad, maar het gaat je niet snel genoeg. Een naslagwerk met casussen mist nog in je boekenkast.

Waarom blijven hangen in onzekerheid,

terwijl je makkelijk de kennis in huis kunt krijgen?

Aromatherapie en dieren

Essentiële oliën zijn de kernkracht van een plant, de essentie. Ze worden al eeuwen gebruikt om allerlei ziektes te behandelen en te voorkomen. Ze geven bescherming tegen virussen en bacteriën en werden in de middeleeuwen gebruikt om de pest af te weren. Door de opkomst van de farmacie zijn ze naar de achtergrond gedrukt, maar tegenwoordig zoeken veel mensen weer naar natuurlijke behandelmethodes zonder bijwerkingen. Ook dieren kunnen we behandelen met oliën. Onze dieren reageren nog gevoeliger op essentiële oliën dan wij mensen en ze hebben het vermogen om zelf een olie uit te kiezen waar ze op dat moment behoefte aan hebben.

Populariteit

De toenemende belangstelling voor essentiële oliën is geweldig. Je kunt er zoveel problemen mee behandelen en voorkomen. Dit heeft ertoe geleidt dat er steeds meer merken essentiële oliën op de markt komen en dat ze ook voor iedereen beschikbaar zijn.

Aan de ene kant is dit natuurlijk fantastisch, maar het brengt ook gevaren met zich mee. Niet alle oliën die verkrijgbaar zijn, zijn ook echte essentiële oliën. Sommige fabrikanten gebruiken synthetische stoffen om zo meer olie te kunnen leveren. Deze “essentiële” oliën zijn schadelijk voor de gezondheid.

Essentiële oliën zijn zeer krachtige natuurlijke middelen, maar niet zonder gevaar. Op de verkeerde manier inzetten van oliën kan schadelijk zijn voor mens en dier. “Baat het niet schaadt het niet” gaat zeker niet op. Daarom is goede kennis van de kracht van oliën en hoe je ze veilig kunt inzetten erg belangrijk.

In mijn praktijk gebruik ik al 14 jaar essentiële oliën. In al die tijd heb ik wel een dozijn verschillende merken geprobeerd en onderzocht, op zoek naar de beste oliën.

Ik heb dieren behandeld met uiteenlopende klachten, met verbluffende resultaten, maar ook fouten gemaakt. Te veel oliën, te sterke oliën, verkeerde toepassing. Ik heb daarvan geleerd en mijn methode aangepast. Uitgezocht hoe je steeds makkelijker de juiste olie kiest. Dat meer niet beter is, en minder wel. Dat je het karakter van het dier niet los van het gezondheidsprobleem kunt zien. Hoe je met oliën zowel mentaal als fysiek kunt behandelen en zo echt het probleem kunt oplossen. De fouten die ik heb gemaakt ga jij niet maken na het volgen van deze cursus. Je begint al met een voorsprong en kunt gelijk goed beslagen aan de slag.

Jij hebt straks de sleutels in handen waarmee je je paard of hond gezond kunt houden door middel van essentiële oliën.

In deze online cursus leer je onder andere:

Wat essentiële oliën zijn. Op welke manieren ze inwerken op het lichaam. Hoe ze gewonnen worden. Waar ze uit bestaan. De diverse methoden waarop je de olie kunt inzetten.

Waar je op moet letten bij aanschaf van oliën. Hoe je kwaliteit kunt herkennen.

Hoe je je dier zelf zijn olie kunt laten uitkiezen, zodat je altijd de meest passende olie inzet.

Welke oliën het meeste ingezet worden bij dieren. Wat de werking van deze oliën is op fysiek en emotioneel vlak.

Op welke manier je oliën in kunt zetten. Hoe je ze veilig inzet bij je dier. Welke verdunning je moet gebruiken.

 

Welke oliën het meest geschikt zijn bij welke aandoening. Hoe je ze dan op de juiste manier toe kunt passen. Dit aan de hand van (praktijk)casussen.

De Online Cursus “Aromatherapie voor paarden en honden”

Leer alles wat je moet weten over essentiële oliën, behandelen van paarden en honden, behandelen van aandoeningen en hoe je je dier gezond krijgt en houdt.

De aromatherapie cursus bestaat uit:

 • 5 online modules met videolessen
 • 4 online Vraag&Antwoordsessies met replay
 • 1-op-1 feedback op de huiswerkopdrachten en casussen
 • uitgebreide syllabus
 • toegang tot de online leeromgeving met daarin al het lesmateriaal
 • Aromecum met alle informatie (herkomst, winning, mentale en fysieke eigenschappen) van de meest gebruikte oliën
 • Repertorium waarin je snel per klacht kunt opzoeken welke olie geschikt is
 • Thuisopdrachten en casussen

Na het inschrijven ontvang je:

 • een bevestigingsmail met alle informatie over de cursus
 • een link om je inloggegevens voor de online leeromgeving aan te maken
 • uitnodiging voor de Online Q&A sessies

Het is ook mogelijk om een kit met essentiële oliën aan te schaffen, mocht je nog geen essentiële oliën in huis hebben. Deze kit bestaat uit:

 • de 24 meest gebruikte oliën. Deze oliën worden ook allemaal besproken tijdens de cursus.
 • 2 verschillende drager oliën van ieder 100ml waarin je de essentiële oliën kunt verdunnen.
 • 4 amber kleurige flesjes met druppeldopjes

Wanneer, Waar en Hoeveel

Wil je aan de slag met essentiële oliën?

Wil je zoveel mogelijk dieren gaan helpen?

Schrijf je dan nu in voor deze Online  cursus waarin je alles leert wat je moet weten om te werken met essentiële oliën.

Je kunt elk gewenst moment starten met deze cursus. En alles thuis achter je computer leren en de Vraag&Antwoord Sessie bijwonen.

 • V&A data 2023: 24 oktober, 19 december
 • V&A data 2024 : 6 februari, 22 april, 11 juni, 27 augustus, 21 oktober, 10 december
 • Tijd: 19.30 uur

De investering voor deze cursus is  €397,- incl. BTW.

 

Wil je direct goed van start kunnen gaan? Dan kun je een essentiële oliën kit aanschaffen. In deze kit zitten alle oliën (24 stuks) en benodigdheden (100ml jojoba olie, 100ml arnica olie, 2x 5ml flesje en 2x 10ml flesje) die je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen. De kosten van deze kit zijn €257,- incl. BTW en verzendkosten.