fbpx
Back to Top

FULLY RESPONSIVE WE'RE REALLY GOOD AT .. CREATIVITY

Architecto ducimus error esse excepturi, fugiat inventore labore nemo

"Natuurlijk gezond voor paard en hond"

Veterinaire natuurgeneeskunde, bewegingstherapie, educatie

 

OVER KARIN GROOT JEBBINK

De uitgebreide versie, voor diegene die echt nieuwgierig is 🙂

 

Hoe het allemaal begon…

Altijd was ik met dieren in de weer en vanaf mijn achtste mocht ik dan eindelijk op paardrijden. De liefde voor dieren en paarden in het bijzonder is altijd gebleven. Ondertussen ontstond er een nieuwe droom: ik wilde dierenarts gaan worden. Mijn meisjesdroom is niet uitgekomen en uiteindelijk ging ik aan het werk als laborante, onder andere bij de Gezondheidsdienst voor Dieren.

In 2006 kreeg mijn paard te kampen met een rugblokkade. Osteopathie leverde slechts een “quick fix” op. Ik ging op zoek naar een duurzame genezing en stuitte op de opleiding tot paardensportmasseur van Massage Hippique. Ik besloot deze te gaan volgen, waardoor ik mijn paard zelf kon gaan behandelen. Door deze behandelingen verdween de rugblokkade blijvend. Ik was overtuigd van de werking van paardensportmassage en besloot om ook andere paarden te gaan helpen.

Nu ik de smaak te pakken had, liet de droom om dierenarts te worden mij niet meer los. Ik besloot: het is nu of nooit. Inmiddels een beetje ouder en wijzer zag ik dat het werk van dierenartsen regelmatig uit symptoombestrijding bestaat. Ik wilde juist problemen bij de oorzaak aanpakken. Zo kwam ik terecht bij het bekende opleidingsinstituut Silverlinde waar ik veterinaire natuurgeneeskunde ben gaan studeren.

Naast de natuurgeneeskunde en de sportmassage heb ik diverse aanvullende cursussen gevolgd. Al deze kennis draag ik graag via mijn praktijk paard & hond aan jou over, zodat jij in staat bent om je dier preventief of in een vroeg stadium te kunnen helpen.

MIJN OPLEIDINGEN

Bewegingstherapie

Als bewegingstherapeut heb ik diverse opleidingen voor sportmassage, dry needling (volgens Andrea Schachinger) en equine taping gevolgd. Naast de opleidingen volg ik diverse cursussen en bijscholingen om zo mijn kennis te verdiepen en verbreden. Hierdoor kan ik mijn techniek aanpassen aan het dier en het probleem.

Tijdens deze opleidingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de anatomie van het dier, bewegingsonderzoek, praktische vaardigheden en follow-up.

Natuurgeneeskunde

De opleiding veterinaire natuurgeneeskunde voor paard en hond leidt op tot zelfstandig therapeut met een holistische visie. Dit houdt in dat je als therapeut niet alleen naar de klacht kijkt, maar ook naar de omgevingsfactoren, (medische) geschiedenis en de mentale balans van het dier om zo tot de oorzaak van de klacht te komen.

Tijdens de opleiding (op HBO-niveau) komen vakken als medische kennis, ziekteleer, voeding, gedrag, huisvesting, diverse therapieën (aroma, bach bloesems, fytotherapie, schusslercelzouten), communicatie en praktijkvoering aan de orde.

Connectiesensor en lecherantenne

Met de connectiesensor- en Lecherantenne cursussen van dierenarts Eric Laarakker leer je blokkades en disbalansen in het lichaam op te sporen en te meten. Hierdoor kan nog beter de oorzaak van de klacht in kaart gebracht worden.

Naast het opsporen van disbalansen en blokkades leer je in de cursussen ook middelen (bach bloesems, fytotherapeutica, homeopathie etc), supplementen en voeding doormeten door middel van veel praktijkuren.

Photonic red light

Photonic Red Light therapy is een therapie uit Australië waarbij bepaalde acupunctuurpunten die horen bij de klacht(en) van het dier behandeld worden met een specifieke licht frequentie.

De cursus bestaat uit een basis deel met daarnaast een verdieping naar paarden en honden, waarbij ingegaan wordt op de algemene gezondheid en hoe diverse gezondheidsklachten behandeld kunnen worden.

Mijn visie

“Samenwerken en er samen voor gaan dat elk dier gezond oud mag worden”

Je brengt veel tijd door met je paard of hond. Daardoor signaleer je vaak snel wanneer je dier niet lekker in zijn vel zit.Je besluit het even aan te kijken. Na een poosje voelt je paard of hond zich nog steeds niet beter. Misschien ben je al naar de dierenarts geweest, misschien vind je de klachten daarvoor te vaag. Dan biedt een holistische benadering uitkomst.


De natuurlijke gezondheidszorg gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Wanneer er een onbalans in het lichaam is, kan zich dat uiten in een specifieke klacht of een algeheel gevoel van niet fit zijn. Niet zelden is een klacht slechts een uiting van onbalans ergens anders in het lichaam. Daarom kijk ik als natuurgeneeskundige naar het dier in zijn totaliteit en niet alleen naar de symptomen.


Om jouw paard of hond een totaalpakket te kunnen bieden, werk ik met verschillende therapievormen. Door de combinatie hiervan, kan ik meer bereiken dan met slechts 1 van deze therapieën.


Daarnaast sluit een holistische benadering de reguliere gezondheidszorg niet uit. Integendeel, ook hiervoor geldt dat het geheel meer is dan de som der delen! Ik werk graag samen met dierenartsen, osteopaten, hoefsmeden, fysiotherapeuten, zadelmakers en gedragsdeskundigen. Als professionals hebben we wat mij betreft allemaal de gezondheid van jouw dier op de eerste plaats staan.