Logo Academie Wit2

Opleiding Paard Natuurlijk Gezond Consultant

Gezondheid van paarden ondersteunen met complementaire natuurgeneeskundige visie

Met deze unieke 1-op-1 opleiding krijg jij de kennis die nodig is om paarden met gezondheidsproblemen te begeleiden en te behandelen en hun eigenaren te scholen, waardoor hun paard minder vatbaar wordt voor allerlei aandoeningen.

Onze paarden zijn belangrijk
Ook jouw klanten vinden hun paarden enorm belangrijk!

Zij willen graag gezondheidsproblemen voorkomen en hun paard de best passende voeding en supplementen geven, zodat ze zo gezond mogelijk oud worden. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan voldoende beweging, minder stress en natuurlijke supplementen en therapieën.
“Voorkomen is beter dan genezen”.

Alleen waar kunnen ze hierover goed advies krijgen dat past bij hun paard?
Bij jou natuurlijk, als Paard Natuurlijk Gezond Consultant!

Linet Holtkuile Ammervelde Paarden

Al 18 succesvolle ondernemers gingen je voor

“Het plaatje werd compleet, de puzzelstukjes vielen in elkaar.”

Linet Holtkuile
Ammervelde Paarden

De Paard Natuurlijk Gezond Consultant Opleiding

Deze unieke 1 op 1 opleiding leert je de gezondheid van paarden te ondersteunen, aan de hand van een complementaire natuurgeneeskundige visie, waardoor jij met zelfvertrouwen je klanten deskundig advies kunt geven, de gezondheid van hun paard(en) kunt verbeteren en een nieuw verdienmodel kunt creëren:

Je weet hoe ziekten ontstaan en welke factoren daarin een rol spelen.
Je leert verschillende therapievormen op een juiste, veilige en effectieve manier in te zetten bij dieren.
Je leert om een goed behandelplan voor je klanten op te stellen en weet wanneer en naar wie je moet doorverwijzen bij bepaalde klanten.
Je leert te werken met de biotensor.
Je leert hoe je Bach Bloesem remedies, Aromatherapie, Complex Fytotherapie en celzouten in kunt zetten bij de diverse gezondheidsproblemen.
Tot slot krijg je in de opleiding ook handvatten voor het opzetten en uitbreiden van jouw eigen praktijk.

Erkend door Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT)
Beroepsvereniging die staat voor kwaliteit van de aangesloten therapeuten

gro_erkend_slider2
cat_collectief_schild_internet

Wie ben ik?

Ik ben Karin Groot Jebbink en al ruim 15 jaar werkzaam als veterinair natuurgeneeskundige. Voordat ik met mijn praktijk begon ben ik afgestudeerd in de cel- en weefselleer waarbij ik ook geschoold ben om pathologieën in weefsel en cellen te herkennen. Dit heeft mijn interesse voor het ontstaan van ziekten aangewakkerd en ik ben mij gaan verdiepen in de oorzaak van ziekten. Waarom ontstaan ze en welke factoren spelen er in mee? Waarom wordt de ene wel ziek en de andere niet?

Al gauw kwam ik er achter dat via de wetenschap ook niet alles te verklaren en te behandelen is. Vandaar dat ik me ben gaan verdiepen in de complementaire natuurgeneeskunde.Ik kwam er achter dat je veel ziekten kunt voorkomen als je de juiste maatregelen neemt, maar ook dat je soms niet ontkomt aan het inzetten van reguliere middelen. Dat maakt mijn visie anders. Het is niet of/of, maar en/en.

Praktijk Paard en Hond_V2
Voor wie is deze opleiding?

Ben jij een (startende) professional die werkt met paarden als bewegingstherapeut, gedragstherapeut, masseur, hoefsmid/bekapper, zadelpasser en/of fokker?

regelmatig vragen van klanten krijgt over de gezondheidsproblemen van hun paard en wil je hen goed advies geven?
de waarde ziet in het combineren van reguliere diergeneeskunde en complementaire natuurgeneeskunde?
geïnteresseerd is in de natuurlijke aanpak bij veel voorkomende gezondheidsproblemen?
klanten niet voor elk probleem door wil verwijzen, maar zelf wil behandelen?
de waarde ziet in preventie in plaats van pas actie ondernemen als er een probleem is?
zich wil onderscheiden van zijn concullega’s om zo meer klanten aan te trekken?

Dan is de Paard Natuurlijk Gezond Consultant Opleiding écht iets voor jou!

Wat kan je na afronding?

Als je de Paard Natuurlijk Gezond Consultant Opleiding afgerond hebt, kun jij zelf de behandeling starten bij kleine gezondheidsproblemen, zoals;

 • wonden
 • hotspots
 • huidproblemen, zoals vettige vacht, schilfers en jeuk
 • oorontstekingen
 • oogontstekingen
 • artrose
 • spijsverteringsproblemen
 • peesproblemen
 • hoefproblemen
 • worminfecties
 • ouderdomsproblemen

Dit kun je doordat je weet welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en welke alternatieven er zijn, die je kunt inzetten en die ervoor zorgen dat ziekten niet ontstaan.

Ik heb al diverse protocollen die ik in mijn praktijk inzet en die makkelijk toe te passen zijn met de juiste achtergrondkennis.

Deze kennis en de protocollen heb ik samengevoegd in een intensief trainingsprogramma.

PNGC
Academie Paard en Hond
Online Informatieavond
Paard Natuurlijk Gezond Consultant

Tijdens de informatieavond kun je alvast een kijkje nemen bij de opleiding. Ik neem je mee in het vak tot Natuurlijk Gezond Consultant.

Kom te weten wat de opleiding je allemaal te bieden heeft en krijg een rondleiding door de online Academie. Je kunt al je vragen stellen over de opleiding en ontvangt een leuke korting.

Makkelijk te volgen vanuit huis via tablet, computer of telefoon.

Praktische details van de opleiding
Je volgt 7 verschillende modules in een online leeromgeving. Elke module bevat hand-outs, checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren (je ontvangt al het lesmateriaal uitgeprint in 4 lesmappen).
Op 9 praktijkdagdelen op locatie is alle ruimte om de praktijkvaardigheden je eigen te maken.
In 14 persoonlijke supervisie sessies kan je al je vragen over de lesstof of casussen stellen en krijg je persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen.
Elk kwartaal vindt 1 groepssessie plaats waar je ook met de andere cursisten bij elkaar komt om van elkaar te leren en te netwerken.
De opleiding wordt aangevuld met onbeperkte persoonlijke coaching via e-mail, whatsapp en een besloten Facebookgroep.
In totaal ben je ongeveer 13 maanden bezig. Natuurlijk richt zich de lengte van de opleiding naar je eigen planning en jouw behoefte. We stellen samen jouw eigen leerpad en planning op.
Wil je alle details over de opleiding bij elkaar hebben? Je kunt de opleidingsbrochure hier aanvragen.
Madieke Vissers
“Een op maat gemaakte opleiding”

Ik heb eerst de jaaropleiding hond gedaan en toen ik deze af had ben ik direct doorgestroomd naar de jaaropleiding paard. De opleiding is heel duidelijk van opzet, veel informatie. De supervisies waar de casussen in besproken worden zijn erg fijn, Karin legt duidelijk uit en deelt veel informatie.

Wat voor mij heel waardevol was om aan te vullen op mijn behandeling was het leren meten van het lichaam. Waar zijn blokkades, waar is er minder energie en wat heeft dus meer aandacht nodig.

De opleiding heeft mij daardoor de mogelijkheid gegeven om een nog veel gerichtere aanpak te creëren tijdens het behandelen.

Deze opleiding is een mooie aanvulling als je werkzaam bent als bv therapeut, gedragstrainer of trimster, je kan een beter en vooral veel breder advies geven aan de klant. Echte aanrader!

Madieke Visser – Holistische Praktijk voor Dieren

Maak kennis met de opleiding

Ik kom graag in contact met je om je te adviseren of deze opleiding bij je past.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je meer over de opleiding vertellen en kunnen we uitvinden of dit op dit moment voor jou de juiste investering is.

Paard Natuurlijk Gezond Consultant
Inhoud van de opleiding

De basis van deze opleiding bestaat uit 7 modules die online te volgen zijn. Naast het online les materiaal bevat de opleiding intensieve begeleiding en verschillende fysieke bijeenkomsten. Zo worden naast de theoretische modules op de praktijkdagen verschillende praktijkcasussen besproken en behandelt. Op deze manier heeft de opleiding een brede insteek die je perfect op de toekomstige werkzaamheden in jouw praktijk of onderneming voorbereid.

Academie Paard en Hond

Module 1

het ontstaan van ziekten 
en de rol van de organen in het ontstaan hiervan

Je ontdekt welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en hoe deze factoren organen kunnen beïnvloeden waardoor een paard ziek wordt. Je leert alles over de complementaire natuurgeneeskunde, welke therapieën er zijn, hoe ziekten ontstaan en welke rol de organen hierin spelen.

PNGC module 2

Module 2

het paard  vrij van parasieten en virussen 
zonder zijn gezondheid te schaden

Je ontdekt welke schadelijke effecten de traditionele middelen tegen parasieten. Je leert alles over de do’s en dont’s van vaccineren. Je ontdekt welke natuurlijke alternatieven er zijn die ook nog eens de gezondheid van het paard te verbeteren.

Academie Paard en Hond

Module 3


de invloed van voeding op de darmen 
en het belang van gezonde darmen voor een goede gezondheid

Je ontdekt welke invloeden voeding heeft op de gezondheid van een paard en wat de rol van de darmen zijn voor een zo gezond mogelijk paard en zo sterk mogelijk immuunsysteem. Je leert wat er in de darmen gebeurd waardoor gezondheidsproblemen gaan ontstaan.

PNGC module 4

Module 4

de invloed van stress en mentale balans op het ontstaan van gezondheidsproblemen

Je ontdekt dat één van de belangrijke factoren die meespelen in het ontstaan van gezondheidsproblemen stress is en waarom het zo belangrijk is om het stressniveau van het paard laag te houden en hoe je daar voor kunt zorgen. Je leert welke invloed darmen hebben op de mentale balans en andersom. De theorieën van Dr. Edward Bach staan centraal in het ontdekken van de relatie tussen de mentale balans en het ontstaan van ziekten.

PNGC

Module 5

natuurlijke middelen in combinatie met of als vervanging van 
reguliere medicatie

Je ontdekt welke natuurlijke middelen, voor veel voorkomende gezondheidsproblemen je in kunt zetten als aanvulling of ter vervanging van reguliere medicatie en hoe je ze in kunt zetten en weet in welke situaties je dit veilig kunt doen of wanneer je door moet verwijzen. Je leert alles wat je moet weten over Aromatherapie, hoe je met essentiële oliën zowel fysiek als mentaal kunt ondersteunen en hoe je essentiële oliën veilig in kunt zetten bij paarden.

Academie Paard en Hond

Module 6

het paard helpen afvalstoffen kwijt te raken en het immuunsysteem te ondersteunen

Je ontdekt dat er veel factoren zijn die ervoor zorgen dat afvalstoffen opgeslagen worden in het lichaam en dat dit op den duur kan zorgen voor het ontstaan van gezondheidsproblemen en klachten en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden.
Je leert wanneer het immuunsysteem een zetje in de rug nodig heeft en welke middelen wanneer geschikt zijn. Ook komen natuurlijke alternatieven voor reguliere medicatie aan bod.

PNGC module 7

Module 7

een gezond paard een jaar rond 
en het ouder wordende paard

Je ontdekt dat het gezond houden van een paard makkelijker is door het volgen van specifieke stappen en behandelprotocollen, waardoor je geen jojo-effect krijgt en je hebt alle kennis die nodig is om vroegtijdig problemen te signaleren en weet welke stappen je kunt zetten om het paard weer gezond te krijgen. Daarnaast leer je hoe je de ouder wordende paard kunt ondersteunen.

Download onze brochure

Wil je alle feiten en details van deze opleiding bij elkaar hebben zodat je hier rustig na kan kijken?
Download dan nu onze uitgebreide brochure van deze opleiding waarin je ook nog een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van de modules vindt.

Opleidingsbrochure paard

Ik had nooit gedacht dat ik dit kon en zo goed inzetbaar is in mijn praktijk. Inmiddels heb ik hier al veel klachten mee mogen oplossen.”

Bianca ten Elshof Myofascial horse release

Ik ken Karin al een aantal jaren en heb al veel opleidingen en cursussen bij haar mogen volgen. Altijd mega leerzaam. Ook de persoonlijke begeleiding vind ik erg waardevol. In 2020 kwam ik de Paard Natuurlijk Gezond Consultant opleiding tegen bij Karin en dit leek mij wel wat. Immers hoe meer tools en kennis in de rugtas hoe beter en gerichter ik de paarden kan behandelen. Onderweg bij mijn klanten kwam ik vaak paarden tegen met mok en huidproblemen, maar ook paarden die mentaal niet lekker in hun vel zaten. Dit wilde ik graag oplossen maar wist niet hoe.

In de Paard Natuurlijk Gezond Consultant opleiding spraken mij veel hoofdstukken aan maar ook de 1-op-1 begeleiding vond ik erg fijn. Zo kun je op je eigen tempo leren en in overleg was/is alles mogelijk. Dit maakt de opleiding heel persoonlijk en kun je dit goed inpassen naast je werk. De opleiding was op sommige momenten erg pittig, maar er waren ook momenten wat mij goed paste en waar ik zo doorheen ging. Tijdens de opleiding waren er verschillende eye openers maar het werken met de biotensor heeft mij veel gebracht. Zo ontzettend bijzonder om uiteindelijk toch nog verder te komen waar je in eerste instantie niet over na denkt. Inmiddels heb ik hier al veel klachten mee mogen oplossen.

Bianca ten Elshof – Myofascial horse release

 

Deze opleiding onderscheid zich
van andere opleidingen en is uniek, doordat…..

je 1-op-1 colleges, trainingen en supervisie krijgt op je casussen, waardoor er alle aandacht voor jouw ontwikkeling is.
je bent niet alleen met de theorie bezig, maar je doet tegelijk ook praktijkervaring op. Het leren wordt daardoor een stuk makkelijker!
complementaire natuurgeneeskunde en reguliere visie gecombineerd wordt. Het is niet of/of, maar en/en
het leertraject wordt helemaal aan jou aangepast: aan jouw tijd en aan jouw specifieke interesse. De lesstof is dynamisch en zal elke keer aangevuld worden
je direct in te zetten behandelprotocollen hebt
je onbeperkt toegang houdt tot al het materiaal, ook de nieuwste aanvullingen

Maak kennis met mij

Ik kom graag in contact met je om je te adviseren of deze opleiding bij je past. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je meer over de opleiding vertellen. Het is voor mij heel belangrijk om de juiste kandidaten voor deze opleiding te selecteren, dus ik vind het heel fijn om vooraf even kennis te maken met je.

Als voorbereiding op het kennismakingsgesprek ontvang je een mail met een aantal vragen ter voorbereiding op ons gesprek en plannen we het telefonische gesprek in.
Tijdens dit gesprek, wat ongeveer 60 minuten zal duren, gaan we samen kijken of deze opleiding bij je past en geef ik antwoord op al je vragen. Uiteraard vertel ik je dan ook over de investering en kunnen we uitvinden of dit op dit moment voor jou de juiste is.

Vanwege de intensieve 1-op-1 begeleiding kunnen een beperkt aantal deelnemers aan dit traject deelnemen.

Karin Groot Jebbelink

Bonussen die je bij de opleiding krijgt

Naast de bovenstaande modules, praktijkdagen en coachmomenten bevat de opleiding ook nog een aantal waardevolle extra bonussen. Op deze manier wordt de opleiding een compleet pakket dat jou als ondernemer de volgende stap in jouw praktijk of carrière laat zetten.

Begeleiding bij het opzetten en uitbreiden van je praktijk
Je krijgt in deze opleiding handvatten voor het opzetten van een aantrekkelijk en duidelijk aanbod naar je klanten toe. Waardoor je je kunt onderscheiden van andere professionals. Je krijgt inzicht in de verschillende marketing mogelijkheden die je kunt inzetten om meer bekendheid te krijgen. Daarnaast leer je voor je waarde, kennis en kunde te gaan staan, zodat je het maximale uit je bedrijf kunt halen.
Toegang Bloeiende Praktijk Business Academy
Als onderdeel van de begeleiding van de business coach krijg je toegang tot de bloeiende praktijk business Academy van Sandra Derksen. Daarin vind je ruim 60 uur aan video- en audiotrainingen die je op weg helpen om je praktijk en je aanbod goed vorm te geven.
Aanvullende bibliotheek
Bij deze opleiding krijg je als bonus ook toegang tot de online bibliotheek waarin informatie over aanvullende onderwerpen te vinden is. De bibliotheek bevat aanvullende webinars, wetenschappelijke onderzoeken, interessante websites, masterclasses, naslagwerken, PDF’s en interessante links.
Gezondheidsdagboek
Dit gezondheidsdagboek krijg je als geprinte versie aan het begin van het trainingsjaar en je kunt hem downloaden en je eigen logo toevoegen. Alle gegevens van de hond, samen met de belangrijkste punten uit de consulten en de vragen die tijdens het traject spelen kunnen overzichtelijk hierin opgeschreven worden. Het Gezondheidsdagboek bevat ook een jaarkalender waarop het jaarlijks stappenplan ingevuld kan worden, zodat geen stap vergeten wordt.
Checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren
Daarnaast bevat elke modulen checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren die je kunt downloaden en keer op keer kunt gebruiken. Wat je veel tijd scheelt, omdat je zelf het materiaal niet meer hoeft te ontwikkelen.

Veel gestelde vragen

De deelname vind plaats naar aanleiding van een vrijblijvend intakegesprek.
Omdat het een intensieve jaaropleiding is heb ik maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en deze plekken zijn voor cursisten die echt passen bij de opleiding.
Vandaar dat ik altijd voor de definitieve aanmelding eerst een vrijblijvend gesprek heb met de potentiële cursist.
In het gesprek gaan we kijken wat je aan kennis en begeleiding zoekt, de vragen die er nog zijn bespreken en kijken of de opleiding echt bij je past en gaat brengen waar je naar op zoek bent.
Het is ook nog mogelijk om extra onderwerpen aan de basismodules toe te voegen en die gaan we ook bespreken tijdens het intakegesprek.
Door het gesprek ervaar je meteen of ik een juiste match ben als docent voor jou als cursist.
Zodat de investering geen weggegooid geld is en jij met de kennis die je krijgt je praktijk ook kunt gaan uitbreiden.

Door het intensieve 1-op-1 traject, de unieke opzet en doordat je ook nog eigen onderwerpen toe kunt voegen aan de opleiding is deze opleiding niet te vergelijken met een klassikale opleiding. Ik wil graag dat je eerst goed helder hebt wat de opleiding inhoudt en wat de waarde ervan voor jou is voordat de investering ter sprake komt.
Ik kan je echter verzekeren dat het voor de deelnemers aan mijn opleiding geen enkel probleem was en de investering voor ze klopt bij wat ze ervoor krijgen.

Vind je een 1-op-1 kennismakingsgesprek een stap te ver voor je, dan nodig ik je uit om een informatieavond bij te wonen. De data vind je onder de kop “Gratis” op de website. Tijdens de informatieavond komt de investering ook ter sprake.

Je kunt starten wanneer het jou uitkomt mits er een plek vrij is.  Er is een continue in en uitstroom  waardoor ongeveer per maand 1 cursist kan starten.

Gemiddeld zal de studiebelasting ongeveer 4 uur per week. Bij de ene module zul je soms wat meer tijd nodig hebben, terwijl andere modules sneller gaan.  De studiebelasting wordt mede bepaald door je vooropleiding en de moeilijkheidsgraad van je casussen.

De opleiding is gericht op professionals, omdat het dan vaak makkelijker is om aan de casussen te komen.
Dit neemt niet weg dat ik ook een aantal cursisten heb die nog geen bedrijf zijn gestart.
Ben je (nog) geen professionals, maar mocht je enthousiast zijn over de opleiding, voelen dat deze bij je past en je wilt evt een bedrijf starten. Dan kun je je ook aanmelden.

Paard Natuurlijk Gezond Consultant

Begin direct met de gratis proefmodule

Twijfel je nog? Juist om een goede eerste indruk te krijgen van de opleiding, heb ik speciaal de proefmodule ontwikkeld. Deze gratis module geeft je alvast een kijkje in de keuken van de opleiding.

Vraag nu de gratis module van de unieke 1-op-1 opleiding aan en ontdek hoe deze opleiding jou als professional uniek maakt!