Logo Academie Wit2

Opleiding Natuurgeneeskundig Paardentherapeut

Gezondheid van paarden ondersteunen met complementaire natuurgeneeskundige visie

Met deze persoonlijke opleiding krijg jij de kennis die nodig is om paarden met gezondheidsproblemen te begeleiden en te behandelen en hun eigenaren te scholen, waardoor hun paard minder vatbaar wordt voor allerlei aandoeningen.

Dit is uniek omdat je niet alleen de theoretische kennis eigen gaat maken, maar juist deze kennis direct in de praktijk gaat inzetten. Hierdoor kun je meer leren in 1 jaar, doe je direct praktijkervaring op, start je begeleidingstrajecten en bouw je al een klantenkring op tijdens de opleiding.

 

Onze paarden zijn belangrijk
Ook jouw klanten vinden hun paarden enorm belangrijk!

Zij willen graag gezondheidsproblemen voorkomen en hun paard de best passende voeding en supplementen geven, zodat ze zo gezond mogelijk oud worden. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan voldoende beweging, minder stress en natuurlijke supplementen en therapieën.

“Voorkomen is beter dan genezen”

 

Alleen waar kunnen ze hierover goed advies krijgen dat past bij hun paard?
Bij jou natuurlijk, als Natuurgeneeskundig Paardentherapeut!

foto jennifer vd schoor

“Door middel van de juiste training help ik paarden  mentaal als fysiek. Toch liep ik vaker tegen uitdagingen aan, omdat het paard net meer nodig had. Ik ben opzoek gegaan naar een opleiding die mij hierbij kon helpen. Ik zag de opleiding natuurgeneeskundige therapeut bij academie paard en hond en ik wist meteen, dit is wat ik zoek! En tot de dag van vandaag super blij met deze keuze!!! Zo gaaf om de paarden die vastlopen nu nog beter te kunnen helpen, omdat ik nu de signalen direct kan herkennen. Daarnaast kan ik de eigenaren inzicht geven hoe zij het paard preventief kunnen helpen! Zeer waardevol om dit mee te mogen geven. 

De theorie wordt meteen in de praktijk gebracht. Dus zeer leerzaam! Karin heeft zoveel kennis en deelt alles met heel veel passie. Daarnaast denkt Karin ook graag mee aan het laten groeien van jouw bedrijf! Zij is met mij opzoek gegaan waar mijn kracht ligt en heel veel mooie adviezen gegeven. Dit heeft mij nog zekerder en krachtiger gemaakt. 

Ik raad zeer zeker iedereen deze opleiding aan en ik verheug mij erop om nog veel meer van Karin te mogen leren”. 

Jennifer van der Schoor

Zilver Balance

De Natuurgeneeskundig Paardentherapeut Opleiding

In deze persoonlijke opleiding deel ik hoe je de gezondheid van paarden kunt ondersteunen, aan de hand van een complementaire natuurgeneeskundige visie, waardoor jij met zelfvertrouwen je klanten deskundig advies kunt geven, de gezondheid van hun paard(en) kunt verbeteren en een nieuw verdienmodel kunt creëren:

Je weet hoe ziekten ontstaan en welke factoren daarin een rol spelen, zodat jij dus snel de oorzaak van het probleem aan je klanten duidelijk kan maken.
Je leert verschillende therapievormen op een juiste, veilige en effectieve manier in te zetten bij dieren, zodat je een behandelplan op kan stellen dat specifiek past bij het individuele paard.
Je leert om een goed behandelplan voor je klanten op te stellen en weet wanneer en naar wie je moet doorverwijzen bij bepaalde klanten, zodat de paarden altijd de optimale zorg krijgen.
Je leert hoe je Bach Bloesem remedies, Aromatherapie, Complex Fytotherapie en celzouten in kunt zetten bij de diverse gezondheidsproblemen, zodat je een rugzak met mogelijkheden hebt en de juiste therapie voor het paard in kunt zetten.
Je leert te werken met de biotensor, zodat je disbalansen in het lichaam kunt opzoeken en daarbij de passende supplementen kunt uitmeten, waardoor je een rugzak met mogelijkheden voor het behandelen van paarden hebt.
Tot slot krijg je in de opleiding ook handvatten voor het opzetten en uitbreiden van jouw eigen praktijk, zodat je je volledig op je passie kunt richten en geen baan ernaast nodig hebt.

Erkend door Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT)
Beroepsvereniging die staat voor kwaliteit van de aangesloten therapeuten

GRO erkende opleiding
CAT collectief logo 23
Linet Holtkuile Ammervelde Paarden

“Door het volgen van deze opleiding ben ik mij er nog bewuster van geworden dat een probleem complexer is dan dat wat je in eerste instantie ziet. Dat er al veel aan vooraf is gegaan voordat wij een probleem ervaren of zien. En dat het de uitdaging is deze signalen eerder op te vangen. Het plaatje werd compleet, de puzzelstukjes vielen in elkaar.Ook vind ik het erg mooi om te ervaren wat de kracht is van natuurlijke middelen. Dat als je tijdig een probleem herkent en er naar handelt, het lichaam van je dier veel minder belast hoeft te worden.”

Linet Holtkuile
Ammervelde Paarden

Wie ben ik?

Ik ben Karin Groot Jebbink en al ruim 15 jaar werkzaam als veterinair natuurgeneeskundige. Voordat ik met mijn praktijk begon ben ik afgestudeerd in de cel- en weefselleer waarbij ik ook geschoold ben om pathologieën in weefsel en cellen te herkennen. Dit heeft mijn interesse voor het ontstaan van ziekten aangewakkerd en ik ben mij gaan verdiepen in de oorzaak van ziekten. Waarom ontstaan ze en welke factoren spelen er in mee? Waarom wordt de ene wel ziek en de andere niet?

Al gauw kwam ik er achter dat via de wetenschap ook niet alles te verklaren en te behandelen is. Vandaar dat ik me ben gaan verdiepen in de complementaire natuurgeneeskunde.Ik kwam er achter dat je veel ziekten kunt voorkomen als je de juiste maatregelen neemt, maar ook dat je soms niet ontkomt aan het inzetten van reguliere middelen. Dat maakt mijn visie anders. Het is niet of/of, maar en/en.

Praktijk Paard en Hond_V2
Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor een (startende) professional die werkt met paarden als bewegingstherapeut, gedragstherapeut, masseur, hoefsmid/bekapper, zadelpasser en/of fokker en die….

regelmatig vragen van klanten krijgt over de gezondheidsproblemen van hun paard en hen van goed advies wil voorzien en niet telkens wil zeggen dat je het moet opzoeken omdat je het niet weet.
de waarde ziet in het combineren van reguliere diergeneeskunde en complementaire natuurgeneeskunde en niet kiest voor of/of, maar gaat voor en/en en dus het beste van beide.
geïnteresseerd is in de natuurlijke aanpak bij veel voorkomende gezondheidsproblemen en niet direct naar chemische middelen wil grijpen.
zelf wil behandelen en begeleidingen en niet voor elk probleem klanten wil doorverwijzen.
de waarde ziet in preventie in plaats van pas actie ondernemen als er een probleem is.
zich wil onderscheiden van zijn concullega’s en visie wil uitdragen om zo meer voor hun bestaande klanten te kunnen betekenen en nieuwe klanten aan te trekken en niet in de grote groep mee wil blijven lopen.
Academie Paard en Hond
Herken jij je hierin?
Vraag dan hier het informatiewebinar aan.

Tijdens het informatie webinar geef ik je een kijkje in de opleiding en neem ik je mee in het vak tot Natuurgeneeskundig Paardentherapeut.

Als je je inschrijft voor het informatie webinar krijg je van mij direct de brochure EN de gratis proef module van de opleiding.

“Als je erover denkt om deze opleiding te gaan doen, twijfel dan niet!”

Na het intakegesprek met Karin, wist ik gelijk dat ik in deze opleiding zou gaan leren wat ik heel graag wilde: de gezondheid van paarden zelfstandig kunnen verbeteren en ondersteunen met natuurlijke middelen.

Tot nu toe had ik opleidingen gedaan mbt de fysieke training van paarden, daar werd bijna niks geleerd over de mentaal/emotionele gezondheid…………..dat vond ik een groot gemis.
Uit eigen ervaring met mijn paard wist ik dat de mentaal/emotionele gezondheid van grote invloed is op fysiek en de organen, maar wat kan je daar aan doen???

Gelukkig heel veel! Ik weet nu wat!

De opleiding is in een logische volgorde opgebouwd en je gaat al snel in de praktijk aan de slag, wat ik persoonlijk heel fijn vind.
Karin heeft enorm veel kennis en deelt die graag zodat meer mensen weten hoe ze paarden (en honden) op natuurlijke wijze kunnen ondersteunen. Ze reageert snel op de vragen die je hebt en per e-mail altijd kunt stellen. Ze geeft duidelijke uitleg over het hoe en waarom.
Er gaat best veel tijd in de opleiding zitten, maar die is het zeker waard! Bij mij komt dit ook omdat ik meer casussen heb dan dat eigenlijk nodig zou zijn, maar ja……….. daar leer ik van en dat heb ik er zeker voor over als je ziet dat paarden vaak al snel verbetering laten zien en eigenaren dus heel blij zijn!

Tot nu toe heb ik alleen maar positieve reacties gekregen van eigenaren en al heel wat paarden zien opbloeien!

Als je erover denkt om deze opleiding te gaan doen, twijfel dan niet!
De paarden en eigenaren zullen je dankbaar zijn!

Joni Overweel – In Vrije Stap

www.invrijestap.nl

Wat kan je na het behalen van je certificaat?

Als je de Natuurgeneeskundig Paardentherapeut Opleiding afgerond hebt, kun jij zelf de behandeling starten bij gezondheidsproblemen, zoals;

 • wonden
 • hotspots
 • huidproblemen, zoals vettige vacht, schilfers en jeuk
 • oorontstekingen
 • oogontstekingen
 • artrose
 • spijsverteringsproblemen
 • peesproblemen
 • hoefproblemen
 • worminfecties
 • ouderdomsproblemen

Dit kun je doordat je weet welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en welke alternatieven er zijn, die je kunt inzetten en die ervoor zorgen dat ziekten niet ontstaan.

Ik heb al diverse protocollen die ik in mijn praktijk inzet en die makkelijk toe te passen zijn met de juiste achtergrondkennis.

Deze kennis en de protocollen heb ik samengevoegd in een intensief trainingsprogramma.

PNGC
Praktische details van de opleiding

De opleiding duurt ongeveer 13 maanden en wordt in studiegroepen van 3 personen gegeven, waarin je 1-op-1 feedback krijgt op je casussen en vragen.

Je volgt 7 verschillende modules in een online leeromgeving. Elke module bevat hand-outs, checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren (je ontvangt al het lesmateriaal uitgeprint in 3 lesmappen).

De begeleiding omvat:
7 praktijkdagdelen op locatie waarbij er alle ruimte is om de praktijkvaardigheden je eigen te maken.
12 online supervisies van 90-120 min waarin je 1-op-1 feedback krijgt op je casussen, vragen kunt stellen over de lesstof en persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen krijgt.
Onbeperkt 1-op-1 begeleiding per e-mail waar je al je vragen over je casussen en de lesstof kunt stellen, zodat je altijd verder kan en in je eigen tempo kan doorleren.
elk kwartaal een online groepssupervisie waar je ook met cursisten uit andere groepen en oud-cursisten bij elkaar komt om van elkaar te leren, casussen te bespreken en te netwerken.
2 cursusdagen meten met de biotensor, incl. biotensor, 3 testsets, meetprotocol om je advies- en stappenplan voor je diercliënt nog beter aan te laten sluiten aan het individu.
Daarnaast krijg je:
Toegang tot de besloten facebookgroep waarin nieuwe ontwikkelen in het vak gedeeld worden, je vragen aan andere cursisten en oud-cursisten voor kunt leggen en een netwerk kunt opbouwen.
Mogelijkheid om eigen onderwerpen in te brengen, zodat de opleiding nog persoonlijker wordt.
BONUS: Elke 2 maanden online begeleiding van Bloeiende Praktijk Businessmentor Sandra.
BONUS: Toegang tot de Bloeiende Praktijk Business Academy met 60 uur aan video materiaal over het opzetten en uitbreiden van je praktijk.
Madieke Vissers
“Een op maat gemaakte opleiding”

Ik heb eerst de jaaropleiding hond gedaan en toen ik deze af had ben ik direct doorgestroomd naar de jaaropleiding paard. De opleiding is heel duidelijk van opzet, veel informatie. De supervisies waar de casussen in besproken worden zijn erg fijn, Karin legt duidelijk uit en deelt veel informatie.

Wat voor mij heel waardevol was om aan te vullen op mijn behandeling was het leren meten van het lichaam. Waar zijn blokkades, waar is er minder energie en wat heeft dus meer aandacht nodig.

De opleiding heeft mij daardoor de mogelijkheid gegeven om een nog veel gerichtere aanpak te creëren tijdens het behandelen.

Deze opleiding is een mooie aanvulling als je werkzaam bent als bv therapeut, gedragstrainer of trimster, je kan een beter en vooral veel breder advies geven aan de klant. Echte aanrader!

Madieke Visser – Holistische Praktijk voor Dieren

Inhoud van de opleiding

De basis van deze opleiding bestaat uit 7 modules die online te volgen zijn. Naast het online les materiaal bevat de opleiding intensieve begeleiding en verschillende fysieke bijeenkomsten. Zo worden naast de theoretische modules op de praktijkdagen verschillende praktijkcasussen besproken en behandelt. Op deze manier heeft de opleiding een brede insteek die je perfect op de toekomstige werkzaamheden in jouw praktijk of onderneming voorbereid.

Academie Paard en Hond

Module 1

het ontstaan van ziekten 
en de rol van de organen in het ontstaan hiervan

Je ontdekt welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en hoe deze factoren organen kunnen beïnvloeden waardoor een paard ziek wordt. Je leert alles over de complementaire natuurgeneeskunde, welke therapieën er zijn, hoe ziekten ontstaan en welke rol de organen hierin spelen.

PNGC module 2

Module 2

het paard  vrij van parasieten en virussen 
zonder zijn gezondheid te schaden

Je ontdekt welke schadelijke effecten de traditionele middelen tegen parasieten. Je leert alles over de do’s en dont’s van vaccineren. Je ontdekt welke natuurlijke alternatieven er zijn die ook nog eens de gezondheid van het paard te verbeteren.

Academie Paard en Hond

Module 3


de invloed van voeding op de darmen 
en het belang van gezonde darmen voor een goede gezondheid

Je ontdekt welke invloeden voeding heeft op de gezondheid van een paard en wat de rol van de darmen zijn voor een zo gezond mogelijk paard en zo sterk mogelijk immuunsysteem. Je leert wat er in de darmen gebeurd waardoor gezondheidsproblemen gaan ontstaan.

PNGC module 4

Module 4

de invloed van stress en mentale balans op het ontstaan van gezondheidsproblemen

Je ontdekt dat één van de belangrijke factoren die meespelen in het ontstaan van gezondheidsproblemen stress is en waarom het zo belangrijk is om het stressniveau van het paard laag te houden en hoe je daar voor kunt zorgen. Je leert welke invloed darmen hebben op de mentale balans en andersom. De theorieën van Dr. Edward Bach staan centraal in het ontdekken van de relatie tussen de mentale balans en het ontstaan van ziekten.

PNGC

Module 5

natuurlijke middelen in combinatie met of als vervanging van 
reguliere medicatie

Je ontdekt welke natuurlijke middelen, voor veel voorkomende gezondheidsproblemen je in kunt zetten als aanvulling of ter vervanging van reguliere medicatie en hoe je ze in kunt zetten en weet in welke situaties je dit veilig kunt doen of wanneer je door moet verwijzen. Je leert alles wat je moet weten over Aromatherapie, hoe je met essentiële oliën zowel fysiek als mentaal kunt ondersteunen en hoe je essentiële oliën veilig in kunt zetten bij paarden.

Academie Paard en Hond

Module 6

het paard helpen afvalstoffen kwijt te raken en het immuunsysteem te ondersteunen

Je ontdekt dat er veel factoren zijn die ervoor zorgen dat afvalstoffen opgeslagen worden in het lichaam en dat dit op den duur kan zorgen voor het ontstaan van gezondheidsproblemen en klachten en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden.
Je leert wanneer het immuunsysteem een zetje in de rug nodig heeft en welke middelen wanneer geschikt zijn. Ook komen natuurlijke alternatieven voor reguliere medicatie aan bod.

PNGC module 7

Module 7

een gezond paard een jaar rond 
en het ouder wordende paard

Je ontdekt dat het gezond houden van een paard makkelijker is door het volgen van specifieke stappen en behandelprotocollen, waardoor je geen jojo-effect krijgt en je hebt alle kennis die nodig is om vroegtijdig problemen te signaleren en weet welke stappen je kunt zetten om het paard weer gezond te krijgen. Daarnaast leer je hoe je de ouder wordende paard kunt ondersteunen.

Academie Paard en Hond
Herken jij je hierin?
Kom dan naar de online informatieavond.

Tijdens de informatieavond geef ik je een kijkje in de opleiding en neem ik je mee in het vak tot Natuurgeneeskundig Paardentherapeut.

Als je je inschrijft voor de informatieavond krijg je van mij direct de brochure EN de gratis proef module.

Ik had nooit gedacht dat ik dit kon en zo goed inzetbaar is in mijn praktijk. Inmiddels heb ik hier al veel klachten mee mogen oplossen.”

Bianca ten Elshof Myofascial horse release

Ik ken Karin al een aantal jaren en heb al veel opleidingen en cursussen bij haar mogen volgen. Altijd mega leerzaam. Ook de persoonlijke begeleiding vind ik erg waardevol. In 2020 kwam ik de Natuurgeneeskundig Paardentherapeut opleiding tegen bij Karin en dit leek mij wel wat. Immers hoe meer tools en kennis in de rugtas hoe beter en gerichter ik de paarden kan behandelen. Onderweg bij mijn klanten kwam ik vaak paarden tegen met mok en huidproblemen, maar ook paarden die mentaal niet lekker in hun vel zaten. Dit wilde ik graag oplossen maar wist niet hoe.

In de Natuurgeneeskundig Paardentherapeut opleiding spraken mij veel hoofdstukken aan maar ook de persoonlijke begeleiding vond ik erg fijn. Zo kun je op je eigen tempo leren en in overleg was/is alles mogelijk. Dit maakt de opleiding heel persoonlijk en kun je dit goed inpassen naast je werk. De opleiding was op sommige momenten erg pittig, maar er waren ook momenten wat mij goed paste en waar ik zo doorheen ging. Tijdens de opleiding waren er verschillende eye openers maar het werken met de biotensor heeft mij veel gebracht. Zo ontzettend bijzonder om uiteindelijk toch nog verder te komen waar je in eerste instantie niet over na denkt. Inmiddels heb ik hier al veel klachten mee mogen oplossen.

Bianca ten Elshof – Myofascial horse release

 

Deze opleiding onderscheid zich
van andere opleidingen en is uniek, doordat…..

je persoonlijke feedback en begeleiding krijgt op je casussen, zodat er alle aandacht voor jouw ontwikkeling is en je direct je kennis in de praktijk kunt inzetten.
je niet alleen bezig bent met de theorie, maar je ook tegelijk praktijkervaring opdoet. Het leren wordt daardoor een stuk makkelijker!
complementaire natuurgeneeskunde en reguliere visie gecombineerd wordt. Het is niet of/of, maar en/en, zodat je het beste advies- en behandelplan voor het paard op kunt stellen.
de lesstof dynamisch is, zowel online als live gegeven wordt en elke keer aangevuld wordt, zodat je in 1 jaar kan leren waar je bij andere opleidingen 3 jaar over doet.
je direct in te zetten behandelprotocollen hebt, zodat je die niet meer zelf hoeft te schrijven. Je kunt direct aan de slag.
je onbeperkt toegang houdt tot al het materiaal, ook de nieuwste aanvullingen, heb je altijd toegang hebt tot de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Bonussen die je bij de opleiding krijgt

Naast de bovenstaande modules, praktijkdagen en coachmomenten bevat de opleiding ook nog een aantal waardevolle extra bonussen. Op deze manier wordt de opleiding een compleet pakket dat jou als ondernemer de volgende stap in jouw praktijk of carrière laat zetten.

Begeleiding door een businesscoach bij het opzetten en uitbreiden van je praktijk
Je krijgt in deze opleiding handvatten voor het opzetten van een aantrekkelijk en duidelijk aanbod naar je klanten toe. Waardoor je je kunt onderscheiden van andere professionals. Je krijgt inzicht in de verschillende marketing mogelijkheden die je kunt inzetten om meer bekendheid te krijgen. Daarnaast leer je voor je waarde, kennis en kunde te gaan staan, zodat je het maximale uit je bedrijf kunt halen.
Toegang Bloeiende Praktijk Business Academy
Als onderdeel van de begeleiding van de business coach krijg je toegang tot de bloeiende praktijk business Academy van Sandra Derksen. Daarin vind je ruim 60 uur aan video- en audiotrainingen die je op weg helpen om je praktijk en je aanbod goed vorm te geven.
Aanvullende bibliotheek
Bij deze opleiding krijg je als bonus ook toegang tot de online bibliotheek waarin informatie over aanvullende onderwerpen te vinden is. De bibliotheek bevat aanvullende webinars, wetenschappelijke onderzoeken, interessante websites, masterclasses, naslagwerken, PDF’s en interessante links.
Gezondheidsdagboek
Dit gezondheidsdagboek krijg je als geprinte versie aan het begin van het trainingsjaar en je kunt hem downloaden en je eigen logo toevoegen. Alle gegevens van de hond, samen met de belangrijkste punten uit de consulten en de vragen die tijdens het traject spelen kunnen overzichtelijk hierin opgeschreven worden. Het Gezondheidsdagboek bevat ook een jaarkalender waarop het jaarlijks stappenplan ingevuld kan worden, zodat geen stap vergeten wordt.
Checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren
Daarnaast bevat elke modulen checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren die je kunt downloaden en keer op keer kunt gebruiken. Wat je veel tijd scheelt, omdat je zelf het materiaal niet meer hoeft te ontwikkelen.

Veel gestelde vragen

Elk half jaar is er een startmoment. Voor de opleiding Natuurgeneeskundig Paardentherapeut zijn de startdata in 2024 25 mei en 27 september. De data voor de praktijkdagen en de groepssupervisie worden in de studiegroep vastgesteld en zullen op dinsdag, donderdag of vrijdag plaatsvinden. De praktijkdagen voor de biotensor zijn op 26 april/24 mei en 8 november/6 december

.

Je vindt de investering voor de opleiding hier niet vermeld, omdat ik wil voorkomen dat je lukraak gaat vergelijken en je dan misschien niet verdiept in de kwaliteit en opzet van een dergelijke opleiding.

Zo werken wij 1-op-1 aan de hand van casussen, vragen en de live dagen en alleen dat maakt ons al onvergelijkbaar.

Daarnaast krijg je ook nog begeleiding van een businesscoach. Ook heb je de mogelijkheid om extra onderwerpen aan de opleiding toe te voegen en dus het curriculum aan te passen aan jouw wensen.

Als je de investering wilt weten dan nodig ik je van harte uit om naar één van de  informatieavonden te komen. Ik deel daar alle details en beantwoord ook al je vragen.

De meeste opleidingen werken klassikaal, waarbij je in groepen in de les zit. De docent verteld vaak voor de klas zijn of haar verhaal en jij als student bent alleen bezig met het maken van aantekeningen, zodat je na de opleiding je naslagwerken hebt om alles weer in terug te zoeken.

Door het unieke van leersysteem van online theoretisch leren waarmee Academie Paard & Hond werkt ben je in staat om in een kortere tijd veel meer informatie op te nemen. De naslagwerken worden kant en klaar aangeleverd en je hoeft niet hele dagen in een leslokaal te zitten.

Je kunt de lesstof in eigen tempo doornemen en direct je vragen stellen via mail of in de supervisies.

Doordat de theorie online beschikbaar is is er veel ruimte om  intensief alles in de praktijk te brengen. Hierdoor leer je even veel in 1 jaar als dat je klassikaal in 3 jaar leert.

Gemiddeld zal de studiebelasting ongeveer 4 uur per week. Bij de ene module zul je soms wat meer tijd nodig hebben, terwijl andere modules sneller gaan.  De studiebelasting wordt mede bepaald door je vooropleiding en de moeilijkheidsgraad van je casussen.

De opleiding is gericht op professionals, omdat het dan vaak makkelijker is om aan de casussen te komen.
Dit neemt niet weg dat ik ook een aantal cursisten heb die nog geen bedrijf zijn gestart.
Ben je (nog) geen professionals, maar mocht je enthousiast zijn over de opleiding, voelen dat deze bij je past en je wilt evt een bedrijf starten. Dan kun je je ook aanmelden.

Academie Paard en Hond
Spreekt je dit aan?
Kom dan naar de online informatieavond.

Tijdens de informatieavond geef ik je een kijkje in de opleiding en neem ik je mee in het vak tot Natuurgeneeskundig Paardentherapeut.

Als je je inschrijft voor de informatieavond krijg je van mij direct de brochure EN de gratis proef module.

Wat vonden cursisten van de opleiding?

 

“Tijdens deze opleiding vielen de missende puzzelstukjes op zijn plek en kreeg ik de aanvullende kennis waar ik naar op zoek was” 

“Met een goede opbouw in leerstof wordt je stap voor stap opgeleid. Je krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding, waardoor je er precies uit kan halen waar jij als student behoefte aan hebt.

Extra onderwerpen waar je je in wil verdiepen, simpelere vragen doornemen of een module of specifieke casus nog een keer bespreken, het kan allemaal. Karin heeft ontzettend veel kennis wat ze met liefde wil delen, ze is dan ook altijd makkelijk bereikbaar voor je vragen.

De opleiding heeft er voor gezorgd dat ik nu nog veel meer kennis heb om paard en eigenaar te kunnen helpen. Dat de oorzaak van een klacht zich heel ergens anders in het lichaam kan bevinden wist ik wel, maar het herleiden van die klachten en vooral de daarbij betrokken organen ondersteunen is nu veel concreter geworden.”

Paddy Boekholz

Morgan’s Way

“Onderweg bij mijn klanten kwam ik vaak paarden tegen met mok en huidproblemen, maar ook paarden die mentaal niet lekker in hun vel zaten. Dit wilde ik graag oplossen maar wist niet hoe.”

“Tijdens de opleiding waren er verschillende eye openers maar het
werken met de biotensor heeft mij veel gebracht. Zo ontzettend bijzonder om uiteindelijk toch nog verder te komen waar je in eerste instantie niet over na denkt.

Het werken met energie is zo bijzonder. Ik had nooit gedacht dat ik dit kon en zo goed inzetbaar is in mijn praktijk. Inmiddels heb ik hier al veel klachten mee mogen oplossen.”

 

Bianca ten Elshof
Myofascial horse release

Een op maat gemaakte opleiding…

“Ik ben eerst de jaaropleiding hond gaan doen en toen ik deze af had ben ik direct doorgestroomd naar de jaaropleiding paard. De opleiding is heel duidelijk van opzet, veel informatie.

De supervisies waar de casussen in besproken worden zijn erg fijn, Karin legt duidelijk uit en deelt veel informatie.

Wat voor mij heel waardevol was om aan te vullen op mijn behandeling was het leren meten van het lichaam. Waar zijn blokkades, waar is er minder energie en wat heeft dus meer aandacht nodig.
De opleiding heeft mij daardoor de mogelijkheid gegeven om een nog veel gerichtere aanpak te creëren tijdens het behandelen.

Nog meer de diepte in kunnen met complementaire natuurgeneeskunde, de dieren kunnen ondersteunen met verschillende middelen als Bach Bloesems en Fytotherapie. Echte aanrader!

 

Madieke Visser – Heemskerk
Holistische Praktijk voor Dieren