Logo Academie Wit2

Opleiding Natuurgeneeskundig Hondentherapeut

Gezondheid van honden ondersteunen met complementaire natuurgeneeskundige visie

Met deze persoonlijke opleiding krijg jij de kennis die nodig is om honden met gezondheidsproblemen te begeleiden en te behandelen en hun eigenaren te scholen, waardoor hun hond minder vatbaar wordt voor allerlei aandoeningen.

Dit is uniek omdat je niet alleen de theoretische kennis eigen gaat maken, maar juist deze kennis direct in de praktijk gaat inzetten. Hierdoor kun je meer leren in 1 jaar, doe je direct praktijkervaring op, start je begeleidingstrajecten en bouw je al een klantenkring op tijdens de opleiding.

 

Onze honden zijn belangrijk
Ook jouw klanten vinden hun honden enorm belangrijk!

Zij willen graag gezondheidsproblemen voorkomen en hun hond de best passende voeding en supplementen geven, zodat ze zo gezond mogelijk oud worden. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan voldoende beweging, minder stress en natuurlijke supplementen en therapieën.

 

“Voorkomen is beter dan genezen”

 

Alleen waar kunnen ze hierover goed advies krijgen dat past bij hun hond?
Bij jou natuurlijk, als Natuurgeneeskundig Hondentherapeut!

Angelique Wolterinck

 

“Ik heb geen moment getwijfeld. Voor mij was het echt een puzzelstukje dat op de juiste plek viel. Wat ik ook echt een pluspunt vind, is dat Karin ook aan mij heeft gevraagd wat ik graag toe zou willen voegen aan de opleiding, zodat ik er nog meer uit heb gehaald” Angelique Wolterinck

De Natuurgeneeskundig Hondentherapeut Opleiding

In deze persoonlijk opleiding deel ik hoe je de gezondheid van honden kunt ondersteunen, aan de hand van een complementaire natuurgeneeskundige visie, waardoor jij met zelfvertrouwen je klanten deskundig advies kunt geven, de gezondheid van hun hond(en) kunt verbeteren en een nieuw verdienmodel kunt creëren:

Je weet hoe ziekten ontstaan en welke factoren daarin een rol spelen, zodat jij dus snel de oorzaak van het probleem aan je klanten duidelijk kan maken.
Je leert verschillende therapievormen op een juiste, veilige en effectieve manier in te zetten bij dieren, zodat je een behandelplan op kan stellen dat specifiek past bij de individuele hond.
Je leert om een goed behandelplan voor je klanten op te stellen en weet wanneer en naar wie je moet doorverwijzen bij bepaalde klanten, zodat de honden altijd de optimale zorg krijgen.
Je leert te werken met de biotensor, zodat je disbalansen in het lichaam kunt opzoeken en daarbij de passende supplementen kunt uitmeten, waardoor je een rugzak met mogelijkheden voor het behandelen van honden hebt.
Je leert hoe je Bach Bloesem remedies, Aromatherapie, Complex Fytotherapie en celzouten in kunt zetten bij de diverse gezondheidsproblemen, zodat je een rugzak met mogelijkheden hebt en de juiste therapie voor de hond in kunt zetten.
Tot slot krijg je in de opleiding ook handvatten voor het opzetten en uitbreiden van jouw eigen praktijk, zodat je je volledig op je passie kunt richten en geen baan ernaast nodig hebt.

Erkend door het GAT Register Opleidingen en het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT)

Register en Beroepsvereniging die staat voor kwaliteit van de aangesloten opleidingen en therapeuten

GRO erkende opleiding

Wie ben ik?

Ik ben Karin Groot Jebbink en al ruim 15 jaar werkzaam als veterinair natuurgeneeskundige. Voordat ik met mijn praktijk begon ben ik afgestudeerd in de cel- en weefselleer waarbij ik ook geschoold ben om pathologieën in weefsel en cellen te herkennen. Dit heeft mijn interesse voor het ontstaan van ziekten aangewakkerd en ik ben mij gaan verdiepen in de oorzaak van ziekten. Waarom ontstaan ze en welke factoren spelen er in mee? Waarom wordt de ene wel ziek en de andere niet?

Al gauw kwam ik er achter dat via de wetenschap ook niet alles te verklaren en te behandelen is. Vandaar dat ik me ben gaan verdiepen in de complementaire natuurgeneeskunde.Ik kwam er achter dat je veel ziekten kunt voorkomen als je de juiste maatregelen neemt, maar ook dat je soms niet ontkomt aan het inzetten van reguliere middelen. Dat maakt mijn visie anders. Het is niet of/of, maar en/en.

Praktijk Paard en Hond_V2
Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor een (startende) professional die werkt met honden als bijvoorbeeld trimmer, gedragstherapeut, masseur, hondenuitlaatservice of fokker en die….

regelmatig vragen van klanten krijgt over de gezondheidsproblemen van hun hond en hen van goed advies wil voorzien en niet telkens wil zeggen dat je het moet opzoeken omdat je het niet weet.
de waarde ziet in het combineren van reguliere diergeneeskunde en complementaire natuurgeneeskunde en niet kiest voor of/of, maar gaat voor en/en en dus het beste van beide.
geïnteresseerd is in de natuurlijke aanpak bij veel voorkomende gezondheidsproblemen en niet direct naar chemische middelen wil grijpen.
zelf wil behandelen en begeleidingen en niet voor elk probleem klanten wil doorverwijzen.
de waarde ziet in preventie en het voorkomen van problemen en niet pas actie onderneemt als er een probleem is.
zich wil onderscheiden van zijn concullega’s en visie wil uitdragen om zo meer voor hun bestaande klanten te kunnen betekenen en nieuwe klanten aan te trekken en niet in de grote groep mee wil blijven lopen.
foto jarineke
“Het op een verantwoorde manier kunnen inzetten van bijvoorbeeld supplementen om een totaalplan te kunnen maken voor het ondersteunen van je dier’
Na een zoektocht over welke opleiding ik dan wilde gaan doen om dat plaatje compleet te kunnen maken, kwam ik bij de opleiding Natuurgeneeskundig Hondentherapeut uit. De inhoud van de opleiding, de persoonlijke begeleiding, het in de praktijk brengen van de theorie (dus geen droge oefenstof) en
het helpen opzetten van je eigen praktijk sprak mij enorm aan.
Het informatiegesprek vooraf met Karin was ook fijn. Je kan daar al je vragen stellen over de opleiding en ook gelijk kijken of er een ‘klik’ is (je gaat tenslotte wel intensief een jaar met elkaar samenwerken). Ook is er door het 1 op 1 werken ruimte voor eigen onderwerpen (voor mij oa katten en pijnklachten bij honden) maar ook verdieping, zodat je eigen persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden als therapeut centraal staat.
De opleiding is mooi opgebouwd en door het werken met echte ‘casussen’ leer je de theorie gelijk toepassen in de praktijk en ook je eigen werkwijze daarin vinden. De protocollen geven een leidraad, maar je leert ze ook aan te passen aan iedere situatie (geen dier en geen klacht is hetzelfde). Karin kan heel goed de lesstof overbrengen, heeft enorm veel kennis en je leert ontzettend veel. Ze stimuleert je om eerst zelf dingen uit te werken/over dingen na te denken, zodat je geen ‘kunstje’ leert maar ook echt snapt hoe je natuurgeneeskunde op een verantwoorde manier kan inzetten.
Daarnaast staat ze ook altijd voor je klaar als je vragen hebt, zodat je ook nooit het gevoel hebt dat je het alleen moet doen. Het studiejaar is voorbij gevlogen en ik heb met heel veel plezier ontzettend veel geleerd. De puzzelstukjes passen voor mij nu heel mooi in elkaar. Het stukje hulp bij het opzetten van je eigen praktijk heeft er daarbij ook voor gezorgd dat ik nu ook daadwerkelijk een eigen praktijk heb om diereneigenaren te kunnen gaan helpen. Ik kan daarom ook alleen maar heel enthousiast deze opleiding aanraden!
Jarineke de Hullu
Hond en Kat in balans
www.hondenkatinbalans.nl
Academie Paard en Hond
Herken jij je hierin?

Vraag dan hier het informatiewebinar aan.

Tijdens het informatie webinar geef ik je een kijkje in de opleiding en neem ik je mee in het vak tot Natuurgeneeskundig Hondentherapeut.

Als je je inschrijft voor het informatie webinar krijg je van mij direct de brochure EN de gratis proef module van de opleiding.

Wat kan je na het behalen van je certificaat?

Als je Natuurgeneeskundig Hondentherapeut Opleiding afgerond hebt, kun jij zelf de behandeling starten bij gezondheidsproblemen, zoals;

  • wonden
  • hotspots
  • huidproblemen, zoals vettige vacht, schilfers en jeuk
  • oorontstekingen
  • oogontstekingen
  • artrose
  • spijsverteringsproblemen
  • anaalklierproblemen
  • hormonale problemen
  • ouderdomsproblemen

Dit kun je doordat je weet welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en welke alternatieven er zijn, die je kunt inzetten en die ervoor zorgen dat ziekten niet ontstaan.

Ik heb al diverse protocollen die ik in mijn praktijk inzet en die makkelijk toe te passen zijn met de juiste achtergrondkennis.

Deze kennis en de protocollen heb ik samengevoegd in een intensief opleidingsjaar.

Academie Paard en Hond
Praktische details van de opleiding

De opleiding duurt ongeveer 13 maanden en wordt in studiegroepen van 3 personen gegeven, waarin je 1-op-1 feedback krijgt op je casussen en vragen.

Je volgt 7 verschillende modules in een online leeromgeving. Elke module bevat hand-outs, checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren (je ontvangt al het lesmateriaal uitgeprint in 3 lesmappen).

De begeleiding omvat:
7 praktijkdagdelen op locatie waarbij er alle ruimte is om de praktijkvaardigheden je eigen te maken
12 online supervisies van 90 min waarin je 1-op-1 feedback krijgt op je casussen, vragen kunt stellen over de lesstof en persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen krijgt.
elk kwartaal een groepssupervisie waar je ook met cursisten uit andere groepen en oud-cursisten bij elkaar komt om van elkaar te leren, casussen te bespreken en te netwerken.
2 cursusdagen meten met de biotensor, incl. biotensor, 3 testsets, meetprotocol om je advies- en stappenplan voor je diercliënt nog beter aan te laten sluiten aan het individu.
Daarnaast krijg je:
Onbeperkt 1-op-1 begeleiding per e-mail waar je al je vragen over je casussen en de lesstof kunt stellen, zodat je altijd verder kan en in je eigen tempo kan doorleren.
Toegang tot de besloten facebookgroep waarin nieuwe ontwikkelen in het vak gedeeld worden, je vragen aan andere cursisten en oud-cursisten voor kunt leggen en een netwerk kunt opbouwen.
Mogelijkheid om eigen onderwerpen in te brengen, zodat de opleiding nog persoonlijker wordt.
BONUS: Elke 2 maanden online begeleiding van Bloeiende Praktijk Businessmentor Sandra.
BONUS: Toegang tot de Bloeiende Praktijk Business Academy met 60 uur aan video materiaal over het opzetten en uitbreiden van je praktijk.
Madieke Visser
“Een op maat gemaakte opleiding”

In januari 2019 ben ik begonnen met de Natuurgeneeskundig Hondentherapeut, nadat ik in 2018 de cursus Aromatherapie paard & hond had gevolgd. Deze opleiding en de manier waarop Karin les geeft en begeleid bevielen mij erg goed. Dus dat smaakte naar meer..

Doordat de Natuurgeneeskundig Hondentherapeut Opleiding een traject is met veel persoonlijke begeleiding, kan er heel goed ingegaan worden op de specifieke interesses van de cursist. Een op maat gemaakte opleiding dus.
Wat ik als heel prettig ervaren heb, is de uitgebreide lesstof en de uitgebreide begeleiding. Karin is een soort wandelende encyclopedie en kan je goed meenemen in de lesstof.

Ik heb in deze opleiding o.a. veel geleerd over hoe ziektes ontstaan en de verschillende processen in het lichaam, daarnaast welke natuurlijke middelen er wanneer ingezet kunnen worden, wanneer door te sturen naar een dierenarts etc.

Ik vind deze jaaropleiding echt een aanrader en ben zelf dan ook doorgegaan met de jaaropleiding paard natuurlijk gezond.

Madieke Visser – Holistische Praktijk voor Dieren

Lees  hier nog meer ervaringen van cursisten

Inhoud van de opleiding

De basis van deze opleiding bestaat uit 7 modules die online te volgen zijn. Naast het online les materiaal bevat de opleiding intensieve begeleiding en verschillende fysieke bijeenkomsten. Zo worden naast de theoretische modules op de praktijkdagen verschillende praktijkcasussen besproken en behandelt. Op deze manier heeft de opleiding een brede insteek die je perfect op de toekomstige werkzaamheden in jouw praktijk of onderneming voorbereid.

Academie Paard en Hond

Module 1

het ontstaan van ziekten 
en de rol van de organen in het ontstaan hiervan

Je ontdekt welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en hoe deze factoren organen kunnen beïnvloeden waardoor een hond ziek wordt. Je leert alles over de complementaire natuurgeneeskunde, welke therapieën er zijn, hoe ziekten ontstaan en welke rol de organen hierin spelen.

Academie Paard en Hond

Module 2

de hond vrij van parasieten en virussen 
zonder zijn gezondheid te schaden

Je ontdekt welke schadelijke effecten de traditionele middelen tegen parasieten hebben. Je leert alles over de do’s en dont’s van vaccineren en ontwormen. Je ontdekt welke natuurlijke alternatieven er zijn die ook nog eens de gezondheid van de hond verbeteren en hoe je de bijwerkingen van de chemische middelen kunt verminderen.

Academie Paard en Hond

Module 3


de invloed van voeding op de darmen 
en het belang van gezonde darmen voor een goede gezondheid

Je ontdekt welke invloeden voeding heeft op de gezondheid van een hond en wat de rol van de darmen zijn voor een zo gezond mogelijke hond en zo sterk mogelijk immuunsysteem. Je leert wat er in de darmen gebeurd waardoor gezondheidsproblemen gaan ontstaan. Voeding, voedingsstoffen, vertering en passende voeding uitzoeken voor de hond komen aan bod.

Academie Paard en Hond

Module 4

de invloed van stress en mentale balans op het ontstaan van gezondheidsproblemen

Je ontdekt dat één van de belangrijke factoren die meespelen in het ontstaan van gezondheidsproblemen stress is en waarom het zo belangrijk is om het stressniveau van de hond laag te houden en hoe je daar voor kunt zorgen. Je leert welke invloed de darmen hebben op de mentale balans en andersom. De theorieën van Dr. Edward Bach en het inzetten van Bach Bloesem remedies staan centraal in het ontdekken van de relatie tussen de mentale balans en het ontstaan van ziekten.

Academie Paard en Hond

Module 5

natuurlijke middelen in combinatie met of als vervanging van 
reguliere medicatie

Je ontdekt welke natuurlijke middelen, voor veel voorkomende gezondheidsproblemen je in kunt zetten als aanvulling of ter vervanging van reguliere medicatie. Je leert hoe je ze in kunt zetten en weet in welke situaties je dit veilig kunt doen of wanneer je door moet verwijzen. Je leert alles wat je moet weten over Aromatherapie, hoe je met essentiële oliën zowel fysiek als mentaal kunt ondersteunen en hoe je essentiële oliën veilig in kunt zetten bij honden. Je gaat leren werken met de diverse stappenplannen voor acute of chronische aandoeningen.

Academie Paard en Hond

Module 6

de hond helpen afvalstoffen kwijt te raken en het immuunsysteem te ondersteunen

Je ontdekt dat er veel factoren zijn die ervoor zorgen dat afvalstoffen opgeslagen worden in het lichaam en dat dit op den duur kan zorgen voor het ontstaan van gezondheidsproblemen en klachten en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden.
Je leert wanneer het immuunsysteem een zetje in de rug nodig heeft en welke middelen wanneer geschikt zijn. Door het leren werken met reinigingsprotocollen en stappenplannen bij veel voorkomende aandoeningen, kun je honden gezond krijgen en houden.

Academie Paard en Hond

Module 7

een gezonde hond een jaar rond 
en de ouder wordende hond

Je ontdekt dat het gezond houden van een hond makkelijker is door het volgen van specifieke stappen en behandelprotocollen, waardoor je geen jojo-effect krijgt en je hebt alle kennis die nodig is om vroegtijdig problemen te signaleren en weet welke stappen je kunt zetten om de hond weer gezond te krijgen. Daarnaast leer je hoe je de ouder wordende hond kunt ondersteunen.

Academie Paard en Hond
Herken jij je hierin?
Kom dan naar de online informatiewebinar.

Tijdens de informatieavond geef ik je een kijkje in de opleiding en neem ik je mee in het vak tot Natuurgeneeskundig Hondentherapeut.

Als je je inschrijft voor de informatieavond krijg je van mij direct de brochure EN de gratis proef module.

“Ontzettend dankbaar voor de casussen die ik heb mogen doen onder supervisie van Karin en te zien dat de honden beter zijn geworden door datgene dat je hebt geadviseerd.”

Welfare4Paws

Samen met mijn man adopteren wij al jaren oude, zieke honden. Ook mijn interesse in natuurgeneeskunde bestaat al langere tijd. Voordat wij verhuisden naar De Achterhoek had ik een dierenarts die veel werkte met homeopathie. De combinatie regulier en complementair vind ik geweldig. Daar waar mogelijk werken met natuurlijke middelen, dus niet altijd direct je viervoeter volstoppen met chemische middelen, maar eerst kijken of het anders kan.

Toen ik om die reden dan ook een cursus aromatherapie bij Karin ging volgen en hoorde over de opleiding Natuurgeneeskundig Hondentherapeut was de keuze snel gemaakt.
Voor mij was dit de ideale combinatie qua werkzaamheden, gedragstherapie/gezonde voeding/natuurlijke middelen inzetten.

De opleiding tot Natuurgeneeskundig Hondentherapeut heeft mij een goede basiskennis over de natuurgeneeskunde opgeleverd. Kennis over wanneer je welk middel inzet, wat als dit niet afdoende werkt en wanneer stuur je iemand al dan niet direct door naar de dierenarts.

Zeer waardevol voor mij was de geweldige begeleiding van Karin. Onze supervisies, de live dagen, e mail/whatsapp contact. Niets is haar te gek en ze reageert heel snel als je om hulp vraagt. Ook past zij het programma aan zoals jij dat wilt op jouw niveau.

Gerrie Breekveldt, Welfare4Paws

Deze opleiding onderscheid zich van andere opleidingen en is uniek, doordat…..

je persoonlijke feedback en begeleiding krijgt op je casussen, zodat er alle aandacht voor jouw ontwikkeling is en je direct je kennis in de praktijk kunt inzetten.
je niet alleen bezig bent met de theorie, maar je ook tegelijk praktijkervaring opdoet. Het leren wordt daardoor een stuk makkelijker!
complementaire natuurgeneeskunde en reguliere visie gecombineerd wordt. Het is niet of/of, maar en/en, zodat je het beste advies- en behandelplan voor de hond op kunt stellen.
de lesstof dynamisch is, zowel online als live gegeven wordt en elke keer aangevuld wordt, zodat je in 1 jaar kan leren waar je bij andere opleidingen 3 jaar over doet.
je direct in te zetten behandelprotocollen hebt, zodat je die niet meer zelf hoeft te schrijven. Je kunt direct aan de slag.
je onbeperkt toegang houdt tot al het materiaal, ook de nieuwste aanvullingen, heb je altijd toegang hebt tot de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Bonussen die je bij de opleiding krijgt

Naast de bovenstaande modules, praktijkdagen en coachmomenten bevat de opleiding ook nog een aantal waardevolle extra bonussen. Op deze manier wordt de opleiding een compleet pakket dat jou als ondernemer de volgende stap in jouw praktijk of carrière laat zetten.

Begeleiding van een businesscoach bij het opzetten en uitbreiden van je praktijk
Je krijgt in deze opleiding handvatten voor het opzetten van een aantrekkelijk en duidelijk aanbod naar je klanten toe. Waardoor je je kunt onderscheiden van andere professionals. Je krijgt inzicht in de verschillende marketing mogelijkheden die je kunt inzetten om meer bekendheid te krijgen. Daarnaast leer je voor je waarde, kennis en kunde te gaan staan, zodat je het maximale uit je bedrijf kunt halen.
Toegang Bloeiende Praktijk Business Academy
Als onderdeel van de begeleiding van de business coach krijg je toegang tot de bloeiende praktijk business Academy van Sandra Derksen. Daarin vind je ruim 60 uur aan video- en audiotrainingen die je op weg helpen om je praktijk en je aanbod goed vorm te geven.
Aanvullende bibliotheek
Bij deze opleiding krijg je als bonus ook toegang tot de online bibliotheek waarin informatie over aanvullende onderwerpen te vinden is. De bibliotheek bevat aanvullende webinars, wetenschappelijke onderzoeken, interessante websites, masterclasses, naslagwerken, PDF’s en interessante links.
Gezondheidsdagboek
Dit gezondheidsdagboek krijg je als geprinte versie aan het begin van het trainingsjaar en je kunt hem downloaden en je eigen logo toevoegen. Alle gegevens van de hond, samen met de belangrijkste punten uit de consulten en de vragen die tijdens het traject spelen kunnen overzichtelijk hierin opgeschreven worden. Het Gezondheidsdagboek bevat ook een jaarkalender waarop het jaarlijks stappenplan ingevuld kan worden, zodat geen stap vergeten wordt.
Checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren
Daarnaast bevat elke modulen checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren die je kunt downloaden en keer op keer kunt gebruiken. Wat je veel tijd scheelt, omdat je zelf het materiaal niet meer hoeft te ontwikkelen.

Veel gestelde vragen

Elk half jaar is er een startmoment. Voor de opleiding Natuurgeneeskundig Hondentherapeut zijn de startdata in 2024 22 maart en 18 oktober. De data voor de praktijkdagen en de groepssupervisie worden in de studiegroep vastgesteld en zullen op dinsdag, donderdag of vrijdag plaatsvinden. De praktijkdagen voor de biotensor zijn op 26 april/24 mei en 8 november/6 december

Je vindt de investering voor de opleiding hier niet vermeld, omdat ik wil voorkomen dat je lukraak gaat vergelijken en je dan misschien niet verdiept in de kwaliteit en opzet van een dergelijke opleiding.

Zo werken wij 1-op-1 aan de hand van casussen, vragen en de live dagen en alleen dat maakt ons al onvergelijkbaar.

Daarnaast krijg je ook nog begeleiding van een businesscoach. Ook heb je de mogelijkheid om extra onderwerpen aan de opleiding toe te voegen en dus het curriculum aan te passen aan jouw wensen.

Als je de investering wilt weten dan nodig ik je van harte uit om naar één van de  informatieavonden te komen. Ik deel daar alle details en beantwoord ook al je vragen.

De meeste opleidingen werken klassikaal, waarbij je in groepen in de les zit. De docent verteld vaak voor de klas zijn of haar verhaal en jij als student bent alleen bezig met het maken van aantekeningen, zodat je na de opleiding je naslagwerken hebt om alles weer in terug te zoeken.

Door het unieke van leersysteem van online theoretisch leren waarmee Academie Paard & Hond werkt ben je in staat om in een kortere tijd veel meer informatie op te nemen. De naslagwerken worden kant en klaar aangeleverd en je hoeft niet hele dagen in een leslokaal te zitten.

Je kunt de lesstof in eigen tempo doornemen en direct je vragen stellen via mail of in de supervisies.

Doordat de theorie online beschikbaar is is er veel ruimte om  intensief alles in de praktijk te brengen. Hierdoor leer je even veel in 1 jaar als dat je klassikaal in 3 jaar leert.

Gemiddeld zal de studiebelasting ongeveer 4 uur per week. Bij de ene module zul je soms wat meer tijd nodig hebben, terwijl andere modules sneller gaan.  De studiebelasting wordt mede bepaald door je vooropleiding en de moeilijkheidsgraad van je casussen.

De opleiding is gericht op professionals, omdat het dan vaak makkelijker is om aan de casussen te komen.
Dit neemt niet weg dat ik ook een aantal cursisten heb die nog geen bedrijf zijn gestart.
Ben je (nog) geen professionals, maar mocht je enthousiast zijn over de opleiding, voelen dat deze bij je past en je wilt evt een bedrijf starten. Dan kun je je ook aanmelden.

Wat vonden cursisten van de opleiding?

Angelique Wolterinck

“Eén van mijn passies is dieren en dan met name honden. Ik heb al heel lang de wens om daar wat mee te gaan doen, alleen wist ik niet precies hoe en wat. Ik had al verschillende cursussen gevolgd onder andere aromatherapie voor paarden en honden, vertalen voor dieren en T-touch voor honden. Toen benaderde Karin mij voor deze opleiding. Ik was eigenlijk direct enthousiast en heb meer informatie opgevraagd m.b.t. de inhoud van de opleiding en de kosten. Kort daarna heb ik me aangemeld. Vanaf het begin voelde het goed.

Het is behoorlijk intensief en je gaat behoorlijk inhoudelijk de diepte in. Dat vraagt het nodige van je, maar het levert je ook heel veel op, namelijk heel veel kennis. En met deze kennis weet je ook waarover je praat en kun je ook hondeneigenaren adviseren. Eerder had ik daar nog wel eens mijn twijfels. Maar nu niet meer.

Door de cursussen die ik gevolgd heb en deze opleiding leer je ook weer mensen kennen die deskundig zijn, dus kun je ook doorverwijzen als dat nodig is. En we leren wat we wel kunnen en wat niet, zodat we ook een eerlijk en goed advies kunnen geven.

Wat mee aansprak aan deze opleiding is dat er veel persoonlijke begeleiding is. Dat vind ik heel erg prettig. Je luistert en leest een module en noteert de vragen die jij hebt. Deze kun je per mail stellen of middels een coach call of live moment. Heel prettig, je hoeft niet op anderen te wachten, op die manier benut je de tijd die er is (coach call of live moment) ook optimaal.

Als je hondeneigenaren wilt adviseren bij bepaalde zaken dan adviseer ik deze opleiding zeker. Omdat het programma zo breed is opgezet, leer je echt ontzettend veel. Op heel veel vlakken zijn bij mij de ogen geopend. Bepaalde zaken die ik heel lang klakkeloos deed, omdat je dacht dat het goed was, ben ik toch met andere ogen naar gaan kijken. Met name vaccineren, vlooien en tekenbestrijding en ontwormen. Doordat je echt inhoudelijk ermee bezig bent, opent het je ogen, ik ben echt anders naar mijn eigen honden gaan kijken.

Wat ik ook echt een pluspunt vind, is dat Karin ook aan mij heeft gevraagd wat ik graag toe zou willen voegen. Daar heb ik over nagedacht en zo heb ik zelf nog wat toegevoegd aan de opleiding, o.a. gevolgen castratie en sterilisatie zowel fysiek als mentaal, hoe ondersteun je de ouder wordende hond en hulp bij het opzetten van mijn eigen praktijk.”

Angelique Wolterinck
Jessica Boekholtz Bewust met je hond

“Na 2 verschillende opleidingen te hebben gevolgd tot voedingsdeskundige voor honden, merkte ik dat ik nog steeds niet helemaal mijn eigen weg had gevonden. Ik miste het kijken naar de hond in z’n geheel en ik wilde dolgraag leren hoe ik dit moest doen. Daarnaast was ik heel erg nieuwsgierig naar de natuurgeneeskunde. Zo kwam ik de opleiding tot Natuurgeneeskundig Hondentherapeut tegen en dit was eigenlijk precies op waar ik naar opzoek was! Het leren werken met verschillende therapieën uit de complementaire natuurgeneeskunde, het leren kijken naar de hele hond in plaats van alleen naar de klachten én een jaar lang veel persoonlijke begeleiding.

Ik heb geen moment getwijfeld en zodra er een plekje vrij was ben ik met de opleiding gestart. Al vrij snel was ik onder de indruk van zowel alle kennis die in de opleiding was verwerkt, als de manier waarop het werd overgebracht. Het feit dat er wordt gekeken naar zowel de fysieke als de mentale gezondheid, zorgt ervoor dat ik nu met een bredere blik naar honden kan kijken. Ook wordt er naast gezondheidsproblemen ook veel aandacht besteed aan het voorkomen van klachten. De uitspraak “voorkomen is beter dan genezen” lijkt dan ook voor deze opleiding gemaakt!

Daarnaast was er tijdens de opleiding ook ruimte om eigen onderwerpen in te brengen, werd er gekeken naar mijn persoonlijke ontwikkeling en werd er rekening gehouden met mijn achtergrond als voedingsdeskundige. Hierdoor heb ik nog meer uit de opleiding kunnen halen en hier ben ik zo dankbaar voor!

Als aanvulling was er de mogelijkheid om aan te sluiten bij een aantal Q&A sessies met een business coach. Tijdens deze sessies konden we vragen stellen met betrekking tot de zakelijke kant zoals de marketing en kregen we tips en handvatten. Ook waren er video’s beschikbaar over verschillende onderwerpen rondom het opzetten van je eigen praktijk. Het was fijn dat ook de zakelijk kant erbij werd betrokken.

Het was een prachtig jaar waarin ik ontzettend veel heb mogen leren en ik ben heel erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Karin is een geweldige docent, maar ook een hele lieve en betrokken vrouw. Ze staat altijd voor je klaar en geen vraag is te veel. Alles bij elkaar opgeteld, kan ik dan ook niet anders dan deze opleiding aanraden!”

Jessica Boekholtz – Bewust met je hond

De opleiding duurt ongeveer 13 maanden en wordt in studiegroepen van 3 personen gegeven, waarin je 1-op-1 feedback krijgt op je casussen en vragen.

Academie Paard en Hond
Spreekt je dit aan?
Kom dan naar de online informatiewebinar.

Tijdens de informatieavond geef ik je een kijkje in de opleiding en neem ik je mee in het vak tot Natuurgeneeskundig Hondentherapeut.

Als je je inschrijft voor de informatieavond krijg je van mij direct de brochure EN de gratis proef module.