Logo Academie Wit2

Opleiding Hond Natuurlijk Gezond Consultant

Gezondheid van honden ondersteunen met complementaire natuurgeneeskundige visie

Met deze unieke 1-op-1 opleiding krijg jij de kennis die nodig is om honden met gezondheidsproblemen te begeleiden en te behandelen en hun eigenaren te scholen, waardoor hun hond minder vatbaar wordt voor allerlei aandoeningen.

Onze honden zijn belangrijk
Ook jouw klanten vinden hun honden enorm belangrijk!

Zij willen graag gezondheidsproblemen voorkomen en hun hond de best passende voeding en supplementen geven, zodat ze zo gezond mogelijk oud worden. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan voldoende beweging, minder stress en natuurlijke supplementen en therapieën.
“Voorkomen is beter dan genezen”.

Alleen waar kunnen ze hierover goed advies krijgen dat past bij hun hond?
Bij jou natuurlijk, als Hond Natuurlijk Gezond Consultant!

Angelique Wolterinck

Al 18 succesvolle ondernemers gingen je voor

“Ik heb geen moment getwijfeld. Voor mij was het echt een puzzelstukje dat op de juiste plek viel” Angelique Wolterinck

De Hond Natuurlijk Gezond Consultant Opleiding

Deze unieke 1 op 1 opleiding leert je de gezondheid van honden te ondersteunen, aan de hand van een complementaire natuurgeneeskundige visie, waardoor jij met zelfvertrouwen je klanten deskundig advies kunt geven, de gezondheid van hun hond(en) kunt verbeteren en een nieuw verdienmodel kunt creëren:

Je weet hoe ziekten ontstaan en welke factoren daarin een rol spelen.
Je leert verschillende therapievormen op een juiste, veilige en effectieve manier in te zetten bij dieren.
Je leert om een goed behandelplan voor je klanten op te stellen en weet wanneer en naar wie je moet doorverwijzen bij bepaalde klanten.
Je leert te werken met de biotensor.
Je leert hoe je Bach Bloesem remedies, Aromatherapie, Complex Fytotherapie en celzouten in kunt zetten bij de diverse gezondheidsproblemen.
Tot slot krijg je in de opleiding ook handvatten voor het opzetten en uitbreiden van jouw eigen praktijk.

Erkend door Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT)
Beroepsvereniging die staat voor kwaliteit van de aangesloten therapeuten

gro_erkend_slider2
cat_collectief_schild_internet

Wie ben ik?

Ik ben Karin Groot Jebbink en al ruim 15 jaar werkzaam als veterinair natuurgeneeskundige. Voordat ik met mijn praktijk begon ben ik afgestudeerd in de cel- en weefselleer waarbij ik ook geschoold ben om pathologieën in weefsel en cellen te herkennen. Dit heeft mijn interesse voor het ontstaan van ziekten aangewakkerd en ik ben mij gaan verdiepen in de oorzaak van ziekten. Waarom ontstaan ze en welke factoren spelen er in mee? Waarom wordt de ene wel ziek en de andere niet?

Al gauw kwam ik er achter dat via de wetenschap ook niet alles te verklaren en te behandelen is. Vandaar dat ik me ben gaan verdiepen in de complementaire natuurgeneeskunde.Ik kwam er achter dat je veel ziekten kunt voorkomen als je de juiste maatregelen neemt, maar ook dat je soms niet ontkomt aan het inzetten van reguliere middelen. Dat maakt mijn visie anders. Het is niet of/of, maar en/en.

Praktijk Paard en Hond_V2
Voor wie is deze opleiding?

Ben jij een (startende) professional die werkt met honden als bijvoorbeeld trimmer, gedragstherapeut, masseur, hondenuitlaatservice of fokker en die….

regelmatig vragen van klanten krijgt over de gezondheidsproblemen van hun hond en wil je hen goed advies geven?
de waarde ziet in het combineren van reguliere diergeneeskunde en complementaire natuurgeneeskunde?
geïnteresseerd is in de natuurlijke aanpak bij veel voorkomende gezondheidsproblemen?
klanten niet voor elk probleem door wil verwijzen, maar zelf wil behandelen?
de waarde ziet in preventie in plaats van pas actie ondernemen als er een probleem is?
zich wil onderscheiden van zijn concullega’s om zo meer klanten aan te trekken?

Dan is de Hond Natuurlijk Gezond Consultant Opleiding écht iets voor jou!

Wat kan je na afronding?

Als je het Hond Natuurlijk Gezond Consultant Opleiding afgerond hebt, kun jij zelf de behandeling starten bij kleine gezondheidsproblemen, zoals;

  • wonden
  • hotspots
  • huidproblemen, zoals vettige vacht, schilfers en jeuk
  • oorontstekingen
  • oogontstekingen
  • artrose
  • spijsverteringsproblemen
  • anaalklierproblemen
  • hormonale problemen
  • ouderdomsproblemen

Dit kun je doordat je weet welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en welke alternatieven er zijn, die je kunt inzetten en die ervoor zorgen dat ziekten niet ontstaan.

Ik heb al diverse protocollen die ik in mijn praktijk inzet en die makkelijk toe te passen zijn met de juiste achtergrondkennis.

Deze kennis en de protocollen heb ik samengevoegd in een intensief trainingsprogramma.

Academie Paard en Hond
Academie Paard en Hond
Online Informatieavond
Hond Natuurlijk Gezond Consultant

Tijdens de informatieavond kun je alvast een kijkje nemen bij de opleiding. Ik neem je mee in het vak tot Natuurlijk Gezond Consultant.

Kom te weten wat de opleiding je allemaal te bieden heeft en krijg een rondleiding door de online Academie. Je kunt al je vragen stellen over de opleiding en ontvangt een leuke korting.

Makkelijk te volgen vanuit huis via tablet, computer of telefoon.

Praktische details van de opleiding
Je volgt 7 verschillende modules in een online leeromgeving. Elke module bevat hand-outs, checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren (je ontvangt al het lesmateriaal uitgeprint in 4 lesmappen).
Op 9 praktijkdagdelen op locatie is alle ruimte om de praktijkvaardigheden je eigen te maken.
In 14 persoonlijke supervisie sessies kan je al je vragen over de lesstof of casussen stellen en krijg je persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen.
Elk kwartaal vindt 1 groepssessie plaats waar je ook met de andere cursisten bij elkaar komt om van elkaar te leren en te netwerken.
De opleiding wordt aangevuld met onbeperkte persoonlijke coaching via e-mail, whatsapp en een besloten Facebookgroep.
In totaal ben je ongeveer 13 maanden bezig. Natuurlijk richt zich de lengte van de opleiding naar je eigen planning en jouw behoefte. We stellen samen jouw eigen leerpad en planning op.
Wil je alle details over de opleiding bij elkaar hebben? Je kunt de opleidingsbrochure hier aanvragen.

 

 

Madieke Visser
“Een op maat gemaakte opleiding”

In januari 2019 ben ik begonnen met de 1-op-1 opleiding hond natuurlijk gezond, nadat ik in 2018 de cursus Aromatherapie paard & hond had gevolgd.Deze opleiding en de manier waarop Karin les geeft en begeleid bevielen mij erg goed. Dus dat smaakte naar meer..

Doordat de opleiding hond natuurlijk gezond een 1-op-1 traject is kan er heel goed ingegaan worden op de specifieke interesses van de cursist. Een op maat gemaakte opleiding dus.
Wat ik als heel prettig ervaren heb, is de uitgebreide lesstof en de uitgebreide begeleiding. Karin is een soort wandelende encyclopedie en kan je goed meenemen in de lesstof.

Ik heb in deze opleiding o.a. veel geleerd over hoe ziektes ontstaan en de verschillende processen in het lichaam, daarnaast welke natuurlijke middelen er wanneer ingezet kunnen worden, wanneer door te sturen naar een dierenarts etc.

Ik vind deze jaaropleiding echt een aanrader en ben zelf dan ook doorgegaan met de jaaropleiding paard natuurlijk gezond.

Madieke Visser – Holistische Praktijk voor Dieren

Lees  hier nog meer ervaringen van cursisten

Maak kennis met de opleiding

Ik kom graag in contact met je om je te adviseren of deze opleiding bij je past.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je meer over de opleiding vertellen en kunnen we uitvinden of dit op dit moment voor jou de juiste investering is.

Academie Paard en Hond
Inhoud van de opleiding

De basis van deze opleiding bestaat uit 7 modules die online te volgen zijn. Naast het online les materiaal bevat de opleiding intensieve begeleiding en verschillende fysieke bijeenkomsten. Zo worden naast de theoretische modules op de praktijkdagen verschillende praktijkcasussen besproken en behandelt. Op deze manier heeft de opleiding een brede insteek die je perfect op de toekomstige werkzaamheden in jouw praktijk of onderneming voorbereid.

Academie Paard en Hond

Module 1

het ontstaan van ziekten 
en de rol van de organen in het ontstaan hiervan

Je ontdekt welke factoren meespelen in het ontstaan van ziekten en hoe deze factoren organen kunnen beïnvloeden waardoor een hond ziek wordt. Je leert alles over de complementaire natuurgeneeskunde, welke therapieën er zijn, hoe ziekten ontstaan en welke rol de organen hierin spelen.

Academie Paard en Hond

Module 2

de hond vrij van parasieten en virussen 
zonder zijn gezondheid te schaden

Je ontdekt welke schadelijke effecten de traditionele middelen tegen parasieten. Je leert alles over de do’s en dont’s van vaccineren. Je ontdekt welke natuurlijke alternatieven er zijn die ook nog eens de gezondheid van de hond verbeteren.

Academie Paard en Hond

Module 3


de invloed van voeding op de darmen 
en het belang van gezonde darmen voor een goede gezondheid

Je ontdekt welke invloeden voeding heeft op de gezondheid van een hond en wat de rol van de darmen zijn voor een zo gezond mogelijke hond en zo sterk mogelijk immuunsysteem. Je leert wat er in de darmen gebeurd waardoor gezondheidsproblemen gaan ontstaan.

Academie Paard en Hond

Module 4

de invloed van stress en mentale balans op het ontstaan van gezondheidsproblemen

Je ontdekt dat één van de belangrijke factoren die meespelen in het ontstaan van gezondheidsproblemen stress is en waarom het zo belangrijk is om het stressniveau van de hond laag te houden en hoe je daar voor kunt zorgen. Je leert welke invloed darmen hebben op de mentale balans en andersom. De theorieën van Dr. Edward Bach staan centraal in het ontdekken van de relatie tussen de mentale balans en het ontstaan van ziekten.

Academie Paard en Hond

Module 5

natuurlijke middelen in combinatie met of als vervanging van 
reguliere medicatie

Je ontdekt welke natuurlijke middelen, voor veel voorkomende gezondheidsproblemen je in kunt zetten als aanvulling of ter vervanging van reguliere medicatie en hoe je ze in kunt zetten en weet in welke situaties je dit veilig kunt doen of wanneer je door moet verwijzen. Je leert alles wat je moet weten over Aromatherapie, hoe je met essentiële oliën zowel fysiek als mentaal kunt ondersteunen en hoe je essentiële oliën veilig in kunt zetten bij honden.

Academie Paard en Hond

Module 6

de hond helpen afvalstoffen kwijt te raken en het immuunsysteem te ondersteunen

Je ontdekt dat er veel factoren zijn die ervoor zorgen dat afvalstoffen opgeslagen worden in het lichaam en dat dit op den duur kan zorgen voor het ontstaan van gezondheidsproblemen en klachten en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden.
Je leert wanneer het immuunsysteem een zetje in de rug nodig heeft en welke middelen wanneer geschikt zijn. Ook komen natuurlijke alternatieven voor reguliere medicatie aan bod.

Academie Paard en Hond

Module 7

een gezonde hond een jaar rond 
en de ouder wordende hond

Je ontdekt dat het gezond houden van een hond makkelijker is door het volgen van specifieke stappen en behandelprotocollen, waardoor je geen jojo-effect krijgt en je hebt alle kennis die nodig is om vroegtijdig problemen te signaleren en weet welke stappen je kunt zetten om de hond weer gezond te krijgen. Daarnaast leer je hoe je de ouder wordende hond kunt ondersteunen.

Download onze brochure

Wil je alle feiten en details van deze opleiding bij elkaar hebben zodat je hier rustig na kan kijken?
Download dan nu onze uitgebreide brochure van deze opleiding waarin je ook nog een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van de modules vindt.

Opleidingsbrochure hond

“Ontzettend dankbaar voor de casussen die ik heb mogen doen onder supervisie van Karin en te zien dat de honden beter zijn geworden door datgene dat je hebt geadviseerd.”

Welfare4Paws

Samen met mijn man adopteren wij al jaren oude, zieke honden. Ook mijn interesse in natuurgeneeskunde bestaat al langere tijd. Voordat wij verhuisden naar De Achterhoek had ik een dierenarts die veel werkte met homeopathie. De combinatie regulier en complementair vind ik geweldig. Daar waar mogelijk werken met natuurlijke middelen, dus niet altijd direct je viervoeter volstoppen met chemische middelen, maar eerst kijken of het anders kan.

Toen ik om die reden dan ook een cursus aromatherapie bij Karin ging volgen en hoorde over de 1-op-1 opleiding Hond Natuurlijk Gezond Consultant was de keuze snel gemaakt.
Voor mij was dit de ideale combinatie qua werkzaamheden, gedragstherapie/gezonde voeding/natuurlijke middelen inzetten.

De opleiding tot Hond Natuurlijk Gezond Consultant heeft mij een goede basiskennis over de natuurgeneeskunde opgeleverd. Kennis over wanneer je welk middel inzet, wat als dit niet afdoende werkt en wanneer stuur je iemand al dan niet direct door naar de dierenarts.

Zeer waardevol voor mij was de geweldige begeleiding van Karin. Onze supervisies, de live dagen, e mail/whatsapp contact. Niets is haar te gek en ze reageert heel snel als je om hulp vraagt. Ook past zij het programma aan zoals jij dat wilt op jouw niveau.

Gerrie Breekveldt, Welfare4Paws

Deze opleiding onderscheid zich
van andere opleidingen en is uniek, doordat…..

je 1-op-1 colleges, trainingen en supervisie krijgt op je casussen, waardoor er alle aandacht voor jouw ontwikkeling is.
je bent niet alleen met de theorie bezig, maar je doet tegelijk ook praktijkervaring op. Het leren wordt daardoor een stuk makkelijker!
complementaire natuurgeneeskunde en reguliere visie gecombineerd wordt. Het is niet of/of, maar en/en
het leertraject wordt helemaal aan jou aangepast: aan jouw tijd en aan jouw specifieke interesse. De lesstof is dynamisch en zal elke keer aangevuld worden
je direct in te zetten behandelprotocollen hebt
je onbeperkt toegang houdt tot al het materiaal, ook de nieuwste aanvullingen

Maak kennis met mij

Ik kom graag in contact met je om je te adviseren of deze opleiding bij je past. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je meer over de opleiding vertellen. Het is voor mij heel belangrijk om de juiste kandidaten voor deze opleiding te selecteren, dus ik vind het heel fijn om vooraf even kennis te maken met je.

Als voorbereiding op het kennismakingsgesprek ontvang je een mail met een aantal vragen ter voorbereiding op ons gesprek en plannen we het telefonische gesprek in.
Tijdens dit gesprek, wat ongeveer 60 minuten zal duren, gaan we samen kijken of deze opleiding bij je past en geef ik antwoord op al je vragen. Uiteraard vertel ik je dan ook over de investering en kunnen we uitvinden of dit op dit moment voor jou de juiste is.

Vanwege de intensieve 1-op-1 begeleiding kunnen een beperkt aantal deelnemers aan dit traject deelnemen.

Karin Groot Jebbelink

Bonussen die je bij de opleiding krijgt

Naast de bovenstaande modules, praktijkdagen en coachmomenten bevat de opleiding ook nog een aantal waardevolle extra bonussen. Op deze manier wordt de opleiding een compleet pakket dat jou als ondernemer de volgende stap in jouw praktijk of carrière laat zetten.

Begeleiding bij het opzetten en uitbreiden van je praktijk
Je krijgt in deze opleiding handvatten voor het opzetten van een aantrekkelijk en duidelijk aanbod naar je klanten toe. Waardoor je je kunt onderscheiden van andere professionals. Je krijgt inzicht in de verschillende marketing mogelijkheden die je kunt inzetten om meer bekendheid te krijgen. Daarnaast leer je voor je waarde, kennis en kunde te gaan staan, zodat je het maximale uit je bedrijf kunt halen.
Toegang Bloeiende Praktijk Business Academy
Als onderdeel van de begeleiding van de business coach krijg je toegang tot de bloeiende praktijk business Academy van Sandra Derksen. Daarin vind je ruim 60 uur aan video- en audiotrainingen die je op weg helpen om je praktijk en je aanbod goed vorm te geven.
Aanvullende bibliotheek
Bij deze opleiding krijg je als bonus ook toegang tot de online bibliotheek waarin informatie over aanvullende onderwerpen te vinden is. De bibliotheek bevat aanvullende webinars, wetenschappelijke onderzoeken, interessante websites, masterclasses, naslagwerken, PDF’s en interessante links.
Gezondheidsdagboek
Dit gezondheidsdagboek krijg je als geprinte versie aan het begin van het trainingsjaar en je kunt hem downloaden en je eigen logo toevoegen. Alle gegevens van de hond, samen met de belangrijkste punten uit de consulten en de vragen die tijdens het traject spelen kunnen overzichtelijk hierin opgeschreven worden. Het Gezondheidsdagboek bevat ook een jaarkalender waarop het jaarlijks stappenplan ingevuld kan worden, zodat geen stap vergeten wordt.
Checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren
Daarnaast bevat elke modulen checklisten, overzichten, stappenplannen en handige formulieren die je kunt downloaden en keer op keer kunt gebruiken. Wat je veel tijd scheelt, omdat je zelf het materiaal niet meer hoeft te ontwikkelen.

Veel gestelde vragen

De deelname vind plaats naar aanleiding van een vrijblijvend intakegesprek.
Omdat het een intensieve jaaropleiding is heb ik maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en deze plekken zijn voor cursisten die echt passen bij de opleiding.
Vandaar dat ik altijd voor de definitieve aanmelding eerst een vrijblijvend gesprek heb met de potentiële cursist.
In het gesprek gaan we kijken wat je aan kennis en begeleiding zoekt, de vragen die er nog zijn bespreken en kijken of de opleiding echt bij je past en gaat brengen waar je naar op zoek bent.
Het is ook nog mogelijk om extra onderwerpen aan de basismodules toe te voegen en die gaan we ook bespreken tijdens het intakegesprek.
Door het gesprek ervaar je meteen of ik een juiste match ben als docent voor jou als cursist.
Zodat de investering geen weggegooid geld is en jij met de kennis die je krijgt je praktijk ook kunt gaan uitbreiden.

Door het intensieve 1-op-1 traject, de unieke opzet en doordat je ook nog eigen onderwerpen toe kunt voegen aan de opleiding is deze opleiding niet te vergelijken met een klassikale opleiding. Ik wil graag dat je eerst goed helder hebt wat de opleiding inhoudt en wat de waarde ervan voor jou is voordat de investering ter sprake komt.
Ik kan je echter verzekeren dat het voor de deelnemers aan mijn opleiding geen enkel probleem was en de investering voor ze klopt bij wat ze ervoor krijgen.

Vind je een 1-op-1 kennismakingsgesprek een stap te ver voor je, dan nodig ik je uit om een informatieavond bij te wonen. De data vind je onder de kop “Gratis” op de website. Tijdens de informatieavond komt de investering ook ter sprake.

Je kunt starten wanneer het jou uitkomt mits er een plek vrij is.  Er is een continue in en uitstroom  waardoor ongeveer per maand 1 cursist kan starten.

Gemiddeld zal de studiebelasting ongeveer 4 uur per week. Bij de ene module zul je soms wat meer tijd nodig hebben, terwijl andere modules sneller gaan.  De studiebelasting wordt mede bepaald door je vooropleiding en de moeilijkheidsgraad van je casussen.

De opleiding is gericht op professionals, omdat het dan vaak makkelijker is om aan de casussen te komen.
Dit neemt niet weg dat ik ook een aantal cursisten heb die nog geen bedrijf zijn gestart.
Ben je (nog) geen professionals, maar mocht je enthousiast zijn over de opleiding, voelen dat deze bij je past en je wilt evt een bedrijf starten. Dan kun je je ook aanmelden.

Academie Paard en Hond

Begin direct met de gratis proefmodule

Twijfel je nog? Juist om een goede eerste indruk te krijgen van de opleiding, heb ik speciaal de proefmodule ontwikkeld. Deze gratis module geeft je alvast een kijkje in de keuken van de opleiding.

Vraag nu de gratis module van de unieke 1-op-1 opleiding aan en ontdek hoe deze opleiding jou als professional uniek maakt!

Angelique Wolterinck

“Eén van mijn passies is dieren en dan met name honden. Ik heb al heel lang de wens om daar wat mee te gaan doen, alleen wist ik niet precies hoe en wat. Ik had al verschillende cursussen gevolgd onder andere aromatherapie voor paarden en honden, vertalen voor dieren en T-touch voor honden. Toen benaderde Karin mij voor deze opleiding. Ik was eigenlijk direct enthousiast en heb meer informatie opgevraagd m.b.t. de inhoud van de opleiding en de kosten. Kort daarna heb ik me aangemeld. Vanaf het begin voelde het goed.

Het is behoorlijk intensief en je gaat behoorlijk inhoudelijk de diepte in. Dat vraagt het nodige van je, maar het levert je ook heel veel op, namelijk heel veel kennis. En met deze kennis weet je ook waarover je praat en kun je ook hondeneigenaren adviseren. Eerder had ik daar nog wel eens mijn twijfels. Maar nu niet meer.

Door de cursussen die ik gevolgd heb en deze opleiding leer je ook weer mensen kennen die deskundig zijn, dus kun je ook doorverwijzen als dat nodig is. En we leren wat we wel kunnen en wat niet, zodat we ook een eerlijk en goed advies kunnen geven.

Wat mee aansprak aan deze opleiding is dat het 1 op 1 is. Dat vind ik heel erg prettig. Je luistert en leest een module en noteert de vragen die jij hebt. Deze kun je per mail stellen of middels een coach call of live moment. Heel prettig, je hoeft niet op anderen te wachten, op die manier benut je de tijd die er is (coach call of live moment) ook optimaal.

Als je hondeneigenaren wilt adviseren bij bepaalde zaken dan adviseer ik deze opleiding zeker. Omdat het programma zo breed is opgezet, leer je echt ontzettend veel. Op heel veel vlakken zijn bij mij de ogen geopend. Bepaalde zaken die ik heel lang klakkeloos deed, omdat je dacht dat het goed was, ben ik toch met andere ogen naar gaan kijken. Met name vaccineren, vlooien en tekenbestrijding en ontwormen. Doordat je echt inhoudelijk ermee bezig bent, opent het je ogen, ik ben echt anders naar mijn eigen honden gaan kijken.

Wat ik ook echt een pluspunt vind, is dat Karin ook aan mij heeft gevraagd wat ik graag toe zou willen voegen. Daar heb ik over nagedacht en zo heb ik zelf nog wat toegevoegd aan de opleiding, o.a. gevolgen castratie en sterilisatie zowel fysiek als mentaal, hoe ondersteun je de ouder wordende hond en hulp bij het opzetten van mijn eigen praktijk.”

Angelique Wolterinck
Jessica Boekholtz Bewust met je hond

“Na 2 verschillende opleidingen te hebben gevolgd tot voedingsdeskundige voor honden, merkte ik dat ik nog steeds niet helemaal mijn eigen weg had gevonden. Ik miste het kijken naar de hond in z’n geheel en ik wilde dolgraag leren hoe ik dit moest doen. Daarnaast was ik heel erg nieuwsgierig naar de natuurgeneeskunde. Zo kwam ik de opleiding tot Hond Natuurlijk Gezond Consultant tegen en dit was eigenlijk precies op waar ik naar opzoek was! Het leren werken met verschillende therapieën uit de complementaire natuurgeneeskunde, het leren kijken naar de hele hond in plaats van alleen naar de klachten én een jaar lang persoonlijke 1-op-1 begeleiding.

Ik heb geen moment getwijfeld en zodra er een plekje vrij was ben ik met de opleiding gestart. Al vrij snel was ik onder de indruk van zowel alle kennis die in de opleiding was verwerkt, als de manier waarop het werd overgebracht. Het feit dat er wordt gekeken naar zowel de fysieke als de mentale gezondheid, zorgt ervoor dat ik nu met een bredere blik naar honden kan kijken. Ook wordt er naast gezondheidsproblemen ook veel aandacht besteed aan het voorkomen van klachten. De uitspraak “voorkomen is beter dan genezen” lijkt dan ook voor deze opleiding gemaakt!

Daarnaast was er tijdens de opleiding ook ruimte om eigen onderwerpen in te brengen, werd er gekeken naar mijn persoonlijke ontwikkeling en werd er rekening gehouden met mijn achtergrond als voedingsdeskundige. Hierdoor heb ik nog meer uit de opleiding kunnen halen en hier ben ik zo dankbaar voor!

Als aanvulling was er de mogelijkheid om aan te sluiten bij een aantal Q&A sessies met een business coach. Tijdens deze sessies konden we vragen stellen met betrekking tot de zakelijke kant zoals de marketing en kregen we tips en handvatten. Ook waren er video’s beschikbaar over verschillende onderwerpen rondom het opzetten van je eigen praktijk. Het was fijn dat ook de zakelijk kant erbij werd betrokken.

Het was een prachtig jaar waarin ik ontzettend veel heb mogen leren en ik ben heel erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Karin is een geweldige docent, maar ook een hele lieve en betrokken vrouw. Ze staat altijd voor je klaar en geen vraag is te veel. Alles bij elkaar opgeteld, kan ik dan ook niet anders dan deze opleiding aanraden!”

Jessica Boekholtz – Bewust met je hond

Academie Paard en Hond
Maak kennis met de opleiding

Ik kom graag in contact met je om je te adviseren of deze opleiding bij je past.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je meer over de opleiding vertellen en kunnen we uitvinden of dit op dit moment voor jou de juiste investering is.