Heeft je paard last van zomereczeem?

Het weer wordt weer lekker en je paard begint accuut te schuren. Verdorie weer te laat!!! Er zijn al wat wondjes onstaan. Dat wordt weer smeren en een deken op. Je krijgt het er warm van als je ziet hoeveel jeuk je paard heeft.

Zit je paard weer onder de bultjes en weet je niet meer wat je moet doen?

Waar komen die bultjes toch elke keer weer vandaan? Tig keer wassen met Imaverol heeft niets geholpen. Verandering van voer doet niets. Elk seizoen zie je het aantal bultjes toenemen. Je zit met je handen in het haar.

Ben je het beu om elke keer die mok te behandelen?

Ja hoor. Het is weer zover!! De korsten in de kootholte zijn weer aanwezig en je paard loopt weer kreupel. Dat wordt weer smeren en schoonhouden. En natuurlijk is er overal weer modder en gaat je dat nooit lukken. Dat wordt weer elke dag smeren en hopen op zonnig en droog weer. Hopelijk wordt het dit jaar geen Einschuss.

Elk jaar worden de klachten erger en geen middel helpt voldoende?

 De dierenartskosten worden alleen maar hoger. Elk middel is de revue al gepasseerd. Niets helpt en de klachten worden alleen maar erger. Je bent ten einde raad. Hoe kun je je maatje nu nog helpen?

Wil jij de sleutels in handen krijgen waardoor je je paard van zijn klachten af kunt helpen?

Steeds meer paarden met huidproblemen

Steeds meer paarden hebben last van huidproblemen, zoals zomereczeem, mok et cetera. Voer na voer na voer wordt geprobeerd, modder tegengehouden en schuurmogelijkheden gebarricadeerd.  Paarden worden ingepakt, ingesmeerd en soms ingespoten om de klachten maar te onderdrukken. Helaas zie je dat vaak na het stoppen van de behandeling de klacht net zo hard, of soms nog erger, terug komt. Het kan het rijden en trainen van je paard goed in de weg zitten. De lol van een paard hebben gaat er gauw vanaf.

Terwijl dit helemaal niet nodig hoeft te zijn. Je kunt de klacht van je paard de baas worden.

Huidprobleem Checklist

Het lijkt alsof zomereczeem, mok en allergie verschillende aandoeningen zijn, maar de aanpak is nagenoeg hetzelfde. Om het probleem aan te pakken moet je terug naar de basis. Terug naar de oorzaak van het probleem. Daar beginnen met behandelen, door bijvoorbeeld aanpassingen aan voer, beweging, huisvesting. Ondersteuning van organen en stress tegen te gaan.

Dit is ook wat je gaat doen tijdens deze themadag. Je gaat in kaart brengen, aan de hand van de checklist die je krijgt, waar mogelijk de oorzaak van het probleem van jouw paard ligt. Ik neem je mee in alle stappen en laat je zien hoe je de oorzaak kunt achterhalen.

Aan het eind van de dag weet je wat je zelf kunt doen om je paard weer gezond te krijgen.

Geen last meer van zomereczeem, mok en andere allergiën. Hoe fijn is dat!

Het volgen van de thema dag levert je:

inzicht in waar het probleem van je paard vandaan komt. Zodat je weet wat je moet gaan aanpakken en gericht aan de slag kunt.

dat je paard gezonder in zijn vel zit. Je kunt het hele jaar door weer lekker rijden.

 

dat je minder geld kwijt bent aan allerlei middeltjes. Hierdoor houd je geld over om leuke dingen met je paard te gaan doen.

een stappenplan waar je mee aan de slag kunt. Hierdoor kun je direct na de themadag actie ondernemen. 

de kennis die nodig is om andere gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen.

 

meer rust bij jezelf, doordat stress over de gezondheid van je paard verdwijnt.

Ik heb laatst deelgenomen aan de lezing ‘jeuk en allergie’ door gegeven door Karin.

De lezing was interessant en je weet het zo te brengen dat het ons boeit en ik had ook het gevoel dat je het ”samen” met ons als deelnemers deed.

Graag tot ziens op de volgende lezing.

Paula

Op deze themadag leer je onder andere:

Hoe huidproblemen, zoals mok, zomereczeem, bultjes etc, ontstaan.

Wat Leaky gut, mestcellen en voeding te maken hebben met zomereczeem. Hoe ze zorgen voor het in stand houden van de allergie.

Welke natuurlijke middelen je kunt inzetten. Er zijn veel natuurlijke middelen op de markt, maar niet alles werkt even effectief. Straks weet je welke je kunt gebruiken om het beste resultaat te krijgen.

Wat de verschillende factoren zijn die meespelen en hoe je deze factoren kunt ontwijken.

Wat goede voeding is voor je paard. Waar je op moet letten. Hoe je zorgt dat je voldoende voert. Zodat problemen voorkomen kunnen worden.

Op welke manier je de natuurlijke middelen kunt toepassen. Natuurlijk houdt het niet in dat het niet schadelijk is of kan zijn. Je moet weten hoe je ze op de juiste manier kunt inzetten.

Themadag Paard

Huidproblemen, laat je paard weer stralen

21 februari – 10.00 tot 16.00 uur.

Extra:
Online Consult waarin je al je vragen over de gezondheid van je hond kunt stellen

Na het inschrijven ontvang je:

  • een bevestigingsmail
  • datum, tijd en locatie
  • routebeschrijving

De themadag is inclusief:

  • checklist
  • stappenplan
  • koffie, thee, lekkers
  • uitgebreide lunch

Wanneer, Waar en Hoe

De themadag “Huidproblemen, laat je paard weer stralen” vindt plaats op woensdag 21 februari bij Landgoed ‘de Kranenburg’ in Vorden van 10 tot 16 uur.

De kosten voor deze Themadag inclusief checklist, stappenplan, koffie, thee en lunch zijn €127,- incl. BTW.

Door op inschrijven te klikken kom je in de beveiligde betaalomgeving. Nadat je betaald hebt, krijg je je een bevestigingsmail met daarin alle benodigde informatie.