Je ziet dat je hond geteisterd wordt door jeuk?

Je hond blijft maar verwoed krabben en bijten. Zijn poten, buik en oksels zijn alweer open en vol met korsten. De haren vliegen in het rond. Je ziet dat je hond zich echt niet goed voelt, geen rust meer kan vinden. De levenslust is eruit.

Je hond heeft nog geen klachten en dat wil je zo houden!

Om je heen zie en hoor je allemaal verhalen over honden met jeuk. Honden met allergieën voor vlooien, mijten, voeding et cetera. Als je dan hoort wat het voor gevolgen heeft en welke stress het de eigenaar geeft. Dan ben je blij dat het jouw hond niet overkomen is. Maar blijft dat wel zo?

Je ligt ’s nachts wakker door je krabbende hond?

De zorgen hoe je hond van de jeuk afkomt beroven je van je nachtrust. Het krabben van je hond, want ze ligt weer te bonzen tegen de deur, houd je uit je slaap. Je wilt er nu voorgoed vanaf zijn.

Je hebt de jeuk nu onder controle, maar je weet zodra je stopt met de medicijnen is de jeuk zo weer terug

Je hebt alles al geprobeerd. Andere kleedjes, middelen tegen vlooien, ander voer, shampoos, maar niets helpt. Het enige dat je hond jeukvrij kan houden zijn de medicijnen. Maar je weet ook dat, zodra je stopt, de klachten terugkomen. Lang doorgeven zorgt voor schade aan organen. Wat moet je doen? Je staat met je rug tegen de muur. Je wilt iets dat de oorzaak weghaalt.

Je hond schudt elke keer met zijn oren?

Elke maand is het zover. De oren van je hond worden weer rood, vies en gaan ruiken. Je hoort je hond elke keer met zijn oren klapperen en aan zijn oren krabben. Daar gaan we weer met de druppeltjes. Hopen dat het voldoende helpt deze keer.

Waarom wakker liggen van de zorgen, terwijl er een natuurlijke oplossing is?

Meer honden met allergieën

Onze honden worden steeds meer blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals middelen tegen vlooien, teken en wormen, vaccinaties, antibiotica. Voeding is aangepast zodat het voor ons makkelijker voeren is. Allerlei stoffen en producten zijn toegevoegd om het voer goedkoper en langer houdbaar te maken, maar die zijn niet geschikt voor honden. Al deze factoren zijn schadelijk voor de spijsvertering en het lichaam, waardoor klachten als jeuk en allergie ontstaan. Hoe kan je nu voorkomen dat je hond een allergie ontwikkeld?

Jeuk en allergie checklist

Om jeuk en allergie te voorkomen en aan te pakken moet je terug naar de basis. Terug naar de oorzaak van het probleem. Daar beginnen met behandelen, door bijvoobeeld aanpassingen aan voer, beweging en huisvesting. Ondersteuning van organen en stress tegengaan.

Dit is ook wat je gaat doen tijdens deze themadag. Je gaat in kaart brengen, aan de hand van de checklist die je krijgt, waar mogelijk de oorzaak van het probleem van jouw hond ligt en waar factoren aanwezig zijn die een allergie kunnen veroorzaken. Ik neem je mee in alle stappen en laat je zien hoe je de oorzaak kunt achterhalen. Je weet dan welke factoren je kunt gaan veranderen en door het stappenplan weet je precies hoe je dat met doen.

Aan het eind van de dag weet je wat je zelf kunt doen om je hond weer gezond te krijgen en te houden.

Jij hebt straks de sleutels in handen waarmee je de gezondheid van je hond verbetert en zorgt dat de klachten verdwijnen.

Het volgen van de thema dag levert je:

een je hond die letterlijk beter in zijn vel zit zodat jullie veel meer plezier kunnen hebben. Hij is actiever, vrolijker, krabt minder en heeft een glimmende vacht.

een stappenplan waar je mee aan de slag kunt. Hierdoor kun je direct na de themadag actie ondernemen. 

alle belangrijke informatie over de effecten van voeding, ontwormingen, anti-vlooien en teken middelen, vaccinaties zodat je je hond gezond kunt houden.

inzicht welke factoren een rol spelen bij het onstaan van jeuk en allergie. Zodat je weet wat je moet gaan aanpakken en gericht aan de slag kunt.

de kennis die nodig is om andere gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Ik heb laatst deelgenomen aan de lezing ‘jeuk en allergie’ door gegeven door Karin.

De lezing was interessant en je weet het zo te brengen dat het ons boeit en ik had ook het gevoel dat je het ”samen” met ons als deelnemers deed.

Graag tot ziens op de volgende lezing.

Paula

Op deze themadag leer je onder andere:

Hoe allergie ontstaat. Wat de verschillende factoren zijn die meespelen en hoe je deze factoren kunt vermijden.

Wat Leaky gut, mestcellen en voeding te maken hebben met allergie. Hoe ze zorgen voor het in stand houden van de allergie.

Welke natuurlijke middelen je kunt inzetten om de klachten te verminderen. Er zijn veel natuurlijke middelen op de markt, maar niet alles werkt even effectief. Straks weet je welke je kunt gebruiken om het beste resultaat te krijgen.

Wat het verschil is tussen jeuk en allergie. Waarom jeuk, oorproblemen en anaalklierproblemen een voorbode zijn voor het ontwikkelen van een allergie. Dat een verhoogd risico op een allergie al vroeg te herkennen is. Je leert de signalen op te merken en de juiste stappen te ondernemen zodat je een allergie kunt voorkomen.

Welke behoefte een hond heeft qua voeding. Waar goede voeding aan moet voldoen en hoe je weet dat je het juiste kiest voor je hond.

Themadag Hond

Jeuk en allergie, voorkomen is beter dan genezen!

10.00 tot 16.00 uur.

Extra:
Online Consult waarin je al je vragen over de gezondheid van je hond kunt stellen

Na het inschrijven ontvang je:

  • een bevestigingsmail
  • datum, tijd en locatie
  • routebeschrijving

De themadag is inclusief:

  • checklist
  • stappenplan
  • koffie, thee, lekkers
  • uitgebreide lunch

Wanneer, Waar en Hoe

De themadag “Jeuk en allergie, Voorkomen is beter dan genezen” vindt plaats op 25 april 2019 bij KynoCompleet in Oosteind van 10 tot 16 uur.

De kosten voor deze Themadag inclusief checklist, stappenplan, koffie, thee en lunch zijn €127,- incl. BTW.

 Door op inschrijven te klikken kom je in de beveiligde betaalomgeving. Nadat je betaald hebt, krijg je je een bevestigingsmail met daarin alle benodigde informatie.