Heeft je paard problemen met lengtebuiging?

Waardoor het soms voelt alsof je op een strijkplank de bocht door gaat en de voltes nooit mooi rond worden. Je merkt ook dat je eigen houding hierdoor verandert en er veel spanning opgebouwd wordt.

Krijg je vaak de opmerking dat je paard te ver achter de loodlijn loopt?

Weer krijg je te horen dat je paard zijn rug wegdrukt en te veel buiging in zijn nek heeft. Je krijgt het hoofd maar niet in de juiste houding.

Is het moeilijk voor je paard om zijn rug los te laten?

Het voelt soms alsof je op een plank moet doorzitten. Je kunt niet lekker meekomen in de beweging.

Wil je paard niet lekker zijn hals strekken?

Halsstrekken moet ervoor zorgen dat je paard even lekker kan ontspannen na een oefening. Maar helaas, het neusje gaat niet naar voren en beneden, maar hoog de lukt in. Je voelt dat je paard gewoon niet lekker kan ontspannen.

Dit zijn allemaal tekenen dat je paard mogelijk last heeft van stijve spieren, waardoor hij niet lekker soepel door zijn lijf kan lopen.

Stretchen is een mooie techniek die ervoor zorgt dat je paard zijn spieren weer op lengte kan brengen en soepeler kan bewegen.

Je leert in deze cursus niet alleen op de juiste manier de stretchoefeningen uit te voeren, maar ook voor welke delen van het skelet en welke spieren elke stretchoefening van belang is.

Ook krijg je extra oefeningen voor aan de hand of onder het zadel aangereikt, die ervoor zorgen dat je paard nog soepeler wordt en zijn spieren op de juiste manier gaat trainen.

Algemeen

De cursus “Stretchen en souplesse bij je paard” bestaat uit 20 video’s waarin elke stretchoefening voorgedaan wordt, met uitleg hoe je hem moet uitvoeren en waar je op moet letten.

Daarnaast is van elke oefening een PDF-bestand beschikbaar dat je mee kunt nemen naar stal.

Deze PDF-bestanden bevatten een samenvatting van de punten uit de video.

De cursus is opgezet als online cursus en bestaat uit 6 modules.

Je kunt de cursus geheel in eigen tempo volgen en de video’s keer op keer bekijken.

Jij hebt straks de sleutels in handen waarmee je je paard optimaal in balans krijgt

Module 1

In deze module leer je meer over de anatomie en biomechanica van het paard. Daarnaast wordt het hoe en waarom van stretchoefeningen besproken.

Module 2

Oefeningen voor de nek en halsbasis zijn goed voor paarden die de neiging hebben om hun hoofd te kantelen of die hun hals makkelijk wegdrukken en moeite hebben met voorwaarts-neerwaarts te lopen.

Module 3

Veel paarden hebben moeite met de zijwaartse buiging van de hals. Deze oefeningen helpen om meer souplesse in de hals te krijgen.

Module 4

In deze module ga je aan de slag met de bovenlijn van de hals en de rug. Vooral bij paarden die de neiging hebben om met hun hoofd omhoog te lopen of die spanning in de rug hebben zorgen deze oefeningen voor meer ontspanning.

Module 5

Een paard dat moeite heeft met ondertreden of zijgangen kan met behulp van deze oefeningen meer souplesse in de achterhand krijgen. Ook voor het ontspannen van de staart is er een fijne oefening.

Module 6

Naast stretchoefeningen zijn er ook diverse extra oefeningen voor aan de hand, longe of onder het zadel die ervoor zorgen dat een paard meer souplesse krijgt en ontspannen kan lopen.

Module 7

Als je met de oefeningen bezig gaat, loop je wel eens tegen vragen aan. De meest gestelde vragen worden in deze module beantwoord. Heb je een andere vraag? Dan kun je die altijd via de mail stellen.

Je leert niet alleen de oefeningen op de juiste manier uit te voeren, maar krijgt ook meer kennis over de spieren en biomechanica van het paard

Inhoud

De cursus bestaat uit:

  • 20 video’s met uitleg over de oefeningen en waar je op moet letten
  • Powerpoints met informatie over werking spieren en skelet
  • 20 PDF’s die je kunt uitprinten
  • Vraag- & antwoordmodule
  • Onbeperkt toegang tot het lesmateriaal
  • Ondersteuning via e-mail

Kosten

€297,- incl. BTW