Back to Top

FULLY RESPONSIVE WE'RE REALLY GOOD AT .. CREATIVITY

Architecto ducimus error esse excepturi, fugiat inventore labore nemo

Cursussen       Lezingen       Webinars


Educatief centrum

Meer kennis over paard & hond

Lezingen en informatieavonden

Op weg naar meer welzijn en gezondheid voor paard & hond

Weet wat je paard beweegt!

 


 

Inhoud

Deze lezing is zeer interessant als je meer wilt weten over anatomie, bewegingspatronen en de invloed die jij als ruiter op je paard hebt.

Tijdens de lezing leer je meer over de basis van je paard; hoe zit het skelet in elkaar, hoe functioneert het en wat is de invloed van training op het skelet, hoe lopen de spieren, hoe werken ze en vooral hoe werken ze soepel samen, bij welke oefeningen train je welke spieren.

We gaan kijken hoe je kan zien of een paard zijn spieren op de juiste manier gebruikt en daarnaast komen ook alle factoren die van invloed zijn op de spieren, zoals zadel, hoofdstel, voeding en trainingsmethodes aan bod.

Het is een interactieve lezing, waarbij het ook mogelijk is video’s van eigen paarden in te brengen.

Met de kennis van deze lezing krijg je inzicht in hoe je je paard het beste kunt ondersteunen tijdens je training.

Na deze lezing heb jij basiskennis over hoe spieren en gewrichten samenwerken. Zo kun jij je paard verantwoord trainen.

Algemeen

 • Organiseer deze lezing bij jou op stal en ontvang een gratis bewegings- en gezondheidscontrole voor je paard! Neem hiervoor contact met me op.

 • De lezing duurt ongeveer 2,5-3 uur.

 • Binnenkort zijn de data voor deze lezing bekend.

 • Schrijf je direct in:

INSCHRIJVEN

Paard, doe zoals je doet!

 


 

Inhoud

Paardenwelzijn. Een hot item de laatste tijd. Maar wat is dat nu eigenlijk en hoe kun je je paard het beste bieden binnen jouw mogelijkheden?

Tijdens deze lezing kom je meer te weten over gedrag, ziektes, huisvesting en voeding.

Er wordt ingegaan op het herkennen van pijn of ongemak aan subtiele signalen. Ook de bron van ziektes wordt belicht zodat je ze kunt voorkomen in plaats van de gevolgen te moeten behandelen. Tot slot wordt er dieper ingegaan op de invloed van voeding en huisvesting op de gezondheid van je paard. Welke mogelijkheden zijn er allemaal om het beter te doen?

Algemeen

 • Na deze lezing weet jij hoe je de gezondheid en het welzijn van je paard kunt verbeteren.

 • Organiseer deze lezing bij jou op stal en ontvang een gratis bewegings- en gezondheidscontrole! Neem hiervoor contact met me op.

 • Binnenkort zijn de data voor deze lezing bekend.

 • Schrijf je direct in:

INSCHRIJVEN

Mok levenslang?

 


 

Inhoud

Vraag je je af of je ooit nog van de mok van je paard af gaat komen?

Je bent al maanden, zo niet jaren bezig met dit probleem. Allerlei middeltjes uit de winkel en van de dierenarts heb je geprobeerd. Zelfs grootmoeders kastje heb je al geplunderd. Toch komt de mok steeds terug.

Als ervaringsdeskundige besloot Karin in haar afstudeerscriptie dit onderwerp te belichten. Ze zocht uit waarom het ene middel de ene keer wel en de andere keer niet werkt. Ook zocht ze uit welke natuurlijke middelen en maatregelen ingezet zouden kunnen worden.

Tijdens deze lezing krijg je inzicht in hoe mok ontstaat, wat de reguliere en natuurlijke remedies zijn en welke rol voeding speelt in dit geheel. Daarnaast ontdek je dat niet alleen huisvesting een rol speelt, maar ook de conditie van de verschillende organen en de mentale balans van het paard.

Na het bijwonen van deze lezing heb je meer inzicht in hoe mok ontstaat, kun je bij je eigen paard achterhalen wat de oorzaak van mok is en hoe je die kunt behandelen.

Algemeen

 • Organiseer deze lezing bij jou op stal en ontvang een gratis bewegings- en gezondheidscontrole voor je paard! Neem hiervoor contact met mij op.

INSCHRIJVEN

Hond, natuurlijk gezond

 


 

 

Inhoud

Synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Fabrikanten maken er gretig gebruik van. Wat doet het echter met onze dieren? Kan dat niet anders?

Tijdens deze lezing wordt dieper ingegaan op factoren die de gezondheid van jouw hond beïnvloeden. Je krijgt meer inzicht in de anatomie en de behoeften die een hond van nature heeft.

Vervolgens worden jou handvatten aangereikt om de gezondheid van je hond te bevorderen en worden alternatieven voor reguliere middelen benoemd.

Na de lezing is het mogelijk om de specifieke problemen die je ervaart bij je eigen hond te bespreken.

Algemeen

 • Organiseer deze lezing op jouw hondenclub. Neem hiervoor contact met mij op.

 • Binnenkort zijn de data voor deze lezing bekend.

 • Schrijf je direct in:

INSCHRIJVEN