Back to Top

FULLY RESPONSIVE WE'RE REALLY GOOD AT .. CREATIVITY

Architecto ducimus error esse excepturi, fugiat inventore labore nemo


BLOG

Door de bomen het bos weer zien?

Er is momenteel zoveel aan voeding op de markt. paard hond voedingKijk maar eens in de dierenspeciaalzaak of op internet. Er zijn tig verschillende merken en elk merk heeft weer tientallen varianten. Voer voor jonge en oude dieren, sportdieren, specifiek voor rassen, specifiek voor bepaalde aandoeningen, glutenvrij, melasse vrij, noem het maar op en het is er. Of anders verzint de fabrikant wel weer iets.

 

Continue Reading

Zijn wormen en parasieten wel zo slecht?

“Per jaar 1% meer kinderen allergisch!”
Dat is één van de uitkomsten uit een onderzoek van Isala klinieken te Zwolle.
Ik schrok daarvan. Ze hadden in de afgelopen 20 jaar bij ruim 18.000 kinderen bloed afgenomen en getest. Daaruit bleek dat elk jaar 1% meer kinderen een allergie hebben.

Continue Reading

Wat de poep van je dier (en jezelf) je kan vertellen over gezondheid.

paard hond poep

Wie let er wel eens op of kijkt ernaar? De poep van je dier? Weet jij welke informatie je hier uit kunt halen?
De meeste mensen letten niet op de consistentie, kleur en samenstelling van de poep van honden of de mest van paarden. Zeker als een hond los in het bos zijn behoefte kan doen en de stal voor je wordt uitgemest. Terwijl de ontlasting van je dier heel veel informatie geeft over de gezondheid van je dier.

Continue Reading

De grote herfstschoonmaak

hond herfstDe rui in de herfst is het begin van de grote herfstschoonmaak.
In de herfst beginnen de dieren weer te verharen en bereidt het lichaam zich voor op de winter. Van oudsher is de winter het seizoen waarin er minder voedsel aanwezig is.

Continue Reading

Hoe laat je je paard goed ondertreden?

paard ondertredenJe kent het wel. Het rijden gaat over het algemeen wel lekker, maar op het moment dat je wilt gaan verzamelen of een volte wilt sluiten, voel je dat je paard minder soepel is, wat stijver gaat lopen, wat zwaarder in de hand wordt en jijzelf niet lekker meer kunt zitten.

Continue Reading

De mentale kant van een allergie

paard hond allergieIk zie in mijn omgeving en in mijn praktijk steeds meer dieren en mensen met een allergie. Honden kunnen last hebben van voedselallergie, vlooienallergie, pollenallergie (hooikoorts) en allergieën waarvan de oorzaak vaak niet bekend of te achterhalen is.

Continue Reading